VINTIPS MED PASSANDE RECEPT TILL PÅSKMATEN!

 Till påskmaten tipsar vi om fyra olika viner med passande recept.

Palmer & Co Brut Reserve, Nr 7372 / Pris 389 kr
En frisk och elegant Champagne med krämig textur som passar perfekt som aperitif med salta snacks.

Kloster Eberbach Kabinett 2022, Nr 5810 / Pris 129 kr
Härligt halvtorr Riesling med krispig syra. Suverän till sillen och laxen på påskbordet, eller rätter med asiatiska inslag.

Zenato Valpolicella Classico 2020, Nr 12385 / Pris 159 kr
Elegant och livfull med solvarma körsbär och härlig kryddighet. Njut till lyxiga pastarätter, risotto eller påskens lamm.

Château La Rame 2020, Nr 7962 / Pris 139 kr
Komplext och läckert dessertvin med sötma och syra i fin balans. Jättegott till bakade desserter, frukt och bärdesserter eller ostbrickan

VINTIPS

1 / 4

Champagne Palmer Brut Réserve

Det här är en frisk och elegant champagne som också bjuder på en krämig textur och inslag av gula äpplen, kex, gräddnougat och citrustoner som levererar hög kvalitet, lång smak och en fin mousse.

 

Läs merom Champagne Palmer Brut Réserve

Zenato Valpolicella Classico Superiore

Ett vin som bjuder på solvarma körsbär och plommon i harmoni med toner av mörk choklad och en fin kryddighet. Detta rika men mjuka vin har fin syra och bra struktur som gör att vinet passar till en stor variation av rätter. Prova gärna till medelfyllig italiensk husmanskost som tex frikadeller i tomatsås.

 

Läs merom Zenato Valpolicella Classico Superiore

Château La Rame Tradition

Ett fynd från Saint-Croix-du-mont med en ren och läckert knäckig semillon-frukt och fin uppbackande syra som bryter upp den sotmogna frukten som går åt apelsin – och aprikosmarmelad, samt en balanserad fatkryddighet. Gör sig därför lika väl till krämiga rätter på fisk och skaldjur som till smakrika ostar och desserter.

Läs merom Château La Rame Tradition

Kloster Eberbach Riesling Kabinett

Halvtorr riesling där härlig frisk syra och naturlig sötma ger en fin balans med toner av honungsmelon, lime och päron. Ett mångsidigt matvin som passar till allt från skaldjur och asiatiska rätter, som till vårt klassiska svenska smörgåsbord.

Läs merom Kloster Eberbach Riesling Kabinett
towel

Gå med i Gastronomiklubben

Gastronomiklubben är för dig som värdesätter upplevelsen av god dryck och mat! Här får du tips på hur du lyckas bäst när du ska kombinera vinet med maten, du får inbjudningar till provningar, recept till middagarna och tillgång till exklusiva lanseringar enbart för medlemmar. Du kommer få en härlig dos inspiration och hjälp med hur du bäst lagrar ditt vin. Och mycket mer förstås!

Gastronomiklubben