Grillade gochujangglazade lammracks serverad med dressing på kolbakad vitlök samt jordärtskockspuré

Recept skapat av @matlagerskan

Recept-grillade-lammracks-provinum

Ingredienser

  • Recept för 4 personer
  • 800 g

    lammracks i bit

  • Salt peppar

  • Smör och olja till stekning

  • Glaze:
  • 1 msk

    gochujang

  • 1 msk

    honung

  • 2 msk

    ljus soja

  • Puré:
  • 1 kg

    jordärtskockor

  • 0,5 kg

    mjölig potatis

  • 50 g

    smör

  • 1 dl

    creme fraiche

  • Salt

  • Dressing:
  • 1 hel

    vitlök (delad o grillad)

  • 3 dl

    creme fraiche

  • 1 msk

    olivolja

  • Salt och peppar

  • Sallad:
  • 0,5

    gurka

  • 2 st

    gulbetor

  • 1

    fänkål

  • 0,5

    citron

  • 2 msk

    olivolja

  • Salt och peppar

70 min

Gör så här

Gör så här:

Sätt ugnen på 120 grader (om du inte gör racksen på grill).
Blanda ihop glazen. Putsa köttet – salt och peppra ordentligt runt om. Låt köttet få färg runt om på en medelvarm grill eller hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn runt om.

Pensla köttet med glaze och lägg på indirekt värme på grillen alt. stek färdigt i ugnen till en innertemp. på 56 grader.
Ta ut köttet och låt det vila. Dela en hel vitlök på mitten och lägg i folie – lägg foliepaketet rakt i kolbädden och låt ligga ca 30–40 min – alt. Låt vitlöken gå med i ugnen.

Skala och koka jordärtskockorna och potatisen helt mjuka i saltat vatten. Häll av och gör en puré med mixerstav tillsammans med smör och creme fraiche. Smaka av med salt.

Mosa vitlöken med creme fraiche, rör ner olivolja och smaka av med salt och peppar.

Skiva gurka, betor och fänkål tunt på mandolin – dressa grönsakerna med citron, olja samt salt och peppar.

Skär upp racksen och servera med den lena purén, smakrik dressing och fräsch och krispig sallad.

Smaklig måltid!