Recept skapat av @matlagerskan
Recept skapat av @matlagerskan
800 g
lammracks i bit
Salt peppar
Smör och olja till stekning
1 msk
gochujang
1 msk
honung
2 msk
ljus soja
1 kg
jordärtskockor
0,5 kg
mjölig potatis
50 g
smör
1 dl
creme fraiche
Salt
1 hel
vitlök (delad o grillad)
3 dl
creme fraiche
1 msk
olivolja
Salt och peppar
0,5
gurka
2 st
gulbetor
1
fänkål
0,5
citron
2 msk
olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 120 grader (om du inte gör racksen på grill).
Blanda ihop glazen. Putsa köttet – salt och peppra ordentligt runt om. Låt köttet få färg runt om på en medelvarm grill eller hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn runt om.
Pensla köttet med glaze och lägg på indirekt värme på grillen alt. stek färdigt i ugnen till en innertemp. på 56 grader.
Ta ut köttet och låt det vila. Dela en hel vitlök på mitten och lägg i folie – lägg foliepaketet rakt i kolbädden och låt ligga ca 30–40 min – alt. Låt vitlöken gå med i ugnen.
Skala och koka jordärtskockorna och potatisen helt mjuka i saltat vatten. Häll av och gör en puré med mixerstav tillsammans med smör och creme fraiche. Smaka av med salt.
Mosa vitlöken med creme fraiche, rör ner olivolja och smaka av med salt och peppar.
Skiva gurka, betor och fänkål tunt på mandolin – dressa grönsakerna med citron, olja samt salt och peppar.
Skär upp racksen och servera med den lena purén, smakrik dressing och fräsch och krispig sallad.
Smaklig måltid!