Lammfärsspett på rosmarinkvist, grillat vitlöksbröd och primörsallad

Recept skapat av @matlagerskan

Recept-lammfarsspett-pa-rosmarinkvist-grillat-vitloksbrod-och-primorsallad-provinum

Ingredienser

  • 600 g

    lammfärs

  • 2

    schalottenlökar – finhackade

  • 2–3

    vitlöksklyftor – rivna

  • 1 tsk

    milda chiliflakes

  • 1 tsk

    torkad salvia

  • 1 tsk

    torkad rosmarin

  • 1 msk

    finhackad persilja

  • 1 tsk

    salt

  • 8 st

    rosmarin- eller timjankvistar med långt skaft – alt. grillspett

  • 500 g

    färsk- eller småpotatis

  • 2 st

    fänkål - klyftad

  • 1

    knippe smålök

  • 1

    knippe små morötter

  • Ca 10 st

    sparris

  • 150 g

    sockerärtor

  • 1 knippe

    rädisor -tunt skivade

  • Dressing:
  • 1 knippe

    persilja

  • 1 dl

    olivolja

  • 0,5

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    dijonsenap

  • Salt och svartpeppar

  • Levainbröd i tjocka skivor
  • 50 g

    smör – smält

  • 2 msk

    olivolja

  • 2

    vitlöksklyftor

  • 1 tsk

    salt

50 min

Gör så här

Recept för 4 personer.

Gör så här:

Blanda färsen med lök och kryddor. Kläm fast färsen på spetten och låt den ligga svalt. Koka potatisen i saltat vatten och låt klyftad fänkål samt smålök och morötter koka med de sista 5 minuterna, lägg i sparris och sockerärtor sista minuten. Häll av grönsakerna och mixa ihop dressingen som hälls över de varma grönsakerna. Toppa med rädisor.

Blanda samman smör och olja med riven vitlök och salt, Skär 4 tjocka skivor av brödet som sedan delas på mitten till 8 st.

Pensla på smöret blandat med olja, vitlök och salt.

Grilla spetten på medelvarm grill (eller stek på hög värme i stekpanna) och snurra dem ofta tills de är helt har en rosa mitt eller genomstekta efter tycke och smak.  Grilla på bröden så de får krispig yta.

Servera spetten med sallad och bröd.