(8–10 portioner)
Förbered ugnen och smeten
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker tills smeten blir ljus och fluffig. I med kakao, mjöl, salt och kaffe, och vispa ihop.
Brynt smöret tills det blir brunt och nötigt. Häll i det brynta smöret och vispa till en jämn smet.
Förbered formen och grädda
Lägg bakplåtspapper i botten av en rund springform, ca 22 cm i diameter. Smörj kanterna med smör och strö ett tunt lager ströbröd. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 18–20 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
Glazen
Värm socker och grädde i en kastrull på medelvärme. Lägg i chokladen och rör om tills den smält.
Tillsätt kakaon och lakritspulvret och blanda.
Stäng av värmen och rör ner smöret tills det smält och glazen är helt slät.
Glasera och låt stelna
Häll glazen över kladdkakan och bred ut den så att hela ytan täcks. Ställ kakan i kylskåpet i minst 1 timme.
Syltade körsbär
Lägg alla ingredienser utom körsbären i en kastrull och låt sjuda på svag värme i några minuter tills vinet reducerats något.
Tillsätt körsbären och låt sjuda i cirka 10 minuter. Lagen ska bli något tjockare men inte för simmig. Häll över allt i en ren burk och ställ i kylskåpet.
Vispad Mascarpone
Vispa mascarponen fluffig, tillsätt citron, citronzest, vaniljsocker och grädde och vispa försiktigt tills konsistensen blir lätt och fluffig.
Servering
Ta ut kakan och servera med syltade körsbär och vispad mascarpone tillsammans med Churchill’s LBV.