Sushihandrolls – Temaki med chili/rödbetsill, sushiris, pepparotskräm, mikrogrönt och rostade sesamfrön.
Recept skapat av @matlagerskan
Sushihandrolls – Temaki med chili/rödbetsill, sushiris, pepparotskräm, mikrogrönt och rostade sesamfrön.
Recept skapat av @matlagerskan
Ca 400 g
färdig inläggningssill i lag
3
små kokta rödbetor
1–2 st
grön chili – medelstark
5
lätt krossade Sancho pepparkorn (eller vanlig svartpeppar) (Werners)
2 dl
sushiris – koka enligt instruktioner
2 msk
risvinäger (Risberg)
1 msk
socker
2 msk
vatten
0,5 dl
svarta sesamfrön
0,5 dl
vita sesamfrön
1 tsk
ramslökssalt (eller vanligt salt)
0,5 dl
majonnäs
2 msk
crèmefraiche
2 msk
finriven pepparrot
1
nypa salt
Mikrogrönt
Morot – fint strimlad (gärna lila)
12
nori ark (tunn ark av alger)
Gör så här:
Skiva rödbetor och chili, lägg tillsammans med de delade sillfiléerna i en glasburk. Lägg i Sancho peppar och slå över lagen från sillen.
Låt stå i kylen 24 timmar.
Koka riset, lägg upp på en tallrik eller bricka. Rör ihop risvinäger, socker och vatten tills allt socker löst sig. Fördela blandningen över riset och sätt över plastfolie.
Hetta upp en stekpanna och rosta sesamfröna, strö över saltet när fröna börjat poppa och hoppa. Rosta tills de fått fin färg.
Blanda majonnäs med crèmefraiche, pepparrot och smaka av med salt.
Dela noriarken på mitten, rulla små koner och fukta kanten för att fästa. Fyll konerna med ris, rödbetssill, pepparrotskräm, sesamfrön och grönt. Är genast då rullen är godast medans det finns krisp kvar i noriarket. Duka gärna fram allt och låt gästerna göra sina egna temaki.