Smördegsflarn med kallrökt lax och färskostcreme

Recept skapat av @matlagerskan 

Tips inför studentfirandet och buffébordet eller varför inte servera till påsk eller midsommar.

Gå med i Gastronomiklubben här!

recept-smordegsflarn-med-kallrokt-lax-och-farskostcreme-provinum

Ingredienser

  • 1 ark

    smördeg

  • 200 g

    färskost

  • 0,5

    citronzest

  • 3 dl

    riven lagrad ost (t.ex. västerbotten eller prästost)

  • 1 ägg

    till pensling

  • vallmofrön

  • Topping:
  • 200 g

    skivad kallrökt lax

  • 1 knippe dill

  • 0,5

    tunt skivad citron

  • 1 knippe

    rädisor – tunt skivade

  • 1 knippe

    sparris – blancherade

  • 1

    picklad rödlök (skivad i 1,2,3-lag)

  • Till servering:
  • skuren frukt, bär och grönsaker

30 min

Gör så här

Gör så här:

Sätt ugnen på 210 grader. Lägg ut smördegen på en plåt – gör ett snitt runt sidorna av arket så en ram bildas.

Blanda ihop färskost med citronzest samt salt och peppar. Bred ut innanför ”ramen” på smördegsarket, strö på den rivna lagrade osten och grädda i ugnen tills osten bubblar och kanterna fått fin färg. Blanda en lag av ättika, socker och vatten och lägg i den skivade rödlöken.

Ta ut och låt flarnet svalna innan det toppas med kallrökt lax, citron, rädisor, sparris, picklad lök och dillvippor.

Smaklig måltid!