Recept skapat av @matlagerskan
Tips inför studentfirandet och buffébordet eller varför inte servera till påsk eller midsommar.
Recept skapat av @matlagerskan
Tips inför studentfirandet och buffébordet eller varför inte servera till påsk eller midsommar.
1 ark
smördeg
200 g
färskost
0,5
citronzest
3 dl
riven lagrad ost (t.ex. västerbotten eller prästost)
1 ägg
till pensling
vallmofrön
200 g
skivad kallrökt lax
1 knippe dill
0,5
tunt skivad citron
1 knippe
rädisor – tunt skivade
1 knippe
sparris – blancherade
1
picklad rödlök (skivad i 1,2,3-lag)
skuren frukt, bär och grönsaker
Gör så här:
Sätt ugnen på 210 grader. Lägg ut smördegen på en plåt – gör ett snitt runt sidorna av arket så en ram bildas.
Blanda ihop färskost med citronzest samt salt och peppar. Bred ut innanför ”ramen” på smördegsarket, strö på den rivna lagrade osten och grädda i ugnen tills osten bubblar och kanterna fått fin färg. Blanda en lag av ättika, socker och vatten och lägg i den skivade rödlöken.
Ta ut och låt flarnet svalna innan det toppas med kallrökt lax, citron, rädisor, sparris, picklad lök och dillvippor.
Smaklig måltid!