Vintips och recept till kräftskivan

14 aug. 2024

Årets kräftpremiär är här…

…men vad ska man välja för dryck till?! Tillsammans med @matlagerskan har vi tagit fram tre recept till kräftskivan med tillhörande dryckeskombinationer.

recept-kräftskiva-kloster-eberbach

Kryddiga Cajunkräftor, grillad majs och lime samt dippsås

Sälta och syrligheten i kräftorna tillsammans med umami gör att ett friskt vin med sötma men utan fatkaraktär funkar bäst. Matcha med Kloster Eberbach Riesling Kabinett som med sin härliga sötma sammanstrålar fint med sältan och umami-tonerna i kräftorna och inte minst hettan i chipotle pasten.

Köp vinet här! 

Länk till receptet

 

 

recept-havskräftor-champagne-charles-heidsieck-provinum

Dill- och vitlökssmörgratinerade havskräftor med panko

Matcha denna lyxiga rätt av havskräftor med Charles Heidsieck Brut Réserve som binder samman rätten med sin smakrikedom och en förförisk fräschör som bryter igenom det feta smöret.

Köp vinet här! 

Länk till receptet

 

recept-västerbottenpaj-kräftskiva-provinum

Västerbottenpaj toppad med rikligt med handskalade räkor, stenbitsrom, dill och cremefraiche

Att skaldjur och sauvignon blanc passar ihop är ingen hemlighet.  Än bättre om vinet kommer från Pouilly-Fumé i Loiredalen som med sina djupa kalkrika jordar ger vinerna en kristallklar fräschör och djup mineraliet som samspelar vackert med sältan från skaldjuren.

Köp vinet här! 

Länk till receptet