Årets kräftpremiär är här…
…men vad ska man välja för dryck till?! Tillsammans med @matlagerskan har vi tagit fram tre recept till kräftskivan med tillhörande dryckeskombinationer.
Kryddiga Cajunkräftor, grillad majs och lime samt dippsås
Sälta och syrligheten i kräftorna tillsammans med umami gör att ett friskt vin med sötma men utan fatkaraktär funkar bäst. Matcha med Kloster Eberbach Riesling Kabinett som med sin härliga sötma sammanstrålar fint med sältan och umami-tonerna i kräftorna och inte minst hettan i chipotle pasten.
Dill- och vitlökssmörgratinerade havskräftor med panko
Matcha denna lyxiga rätt av havskräftor med Charles Heidsieck Brut Réserve som binder samman rätten med sin smakrikedom och en förförisk fräschör som bryter igenom det feta smöret.
Västerbottenpaj toppad med rikligt med handskalade räkor, stenbitsrom, dill och cremefraiche
Att skaldjur och sauvignon blanc passar ihop är ingen hemlighet. Än bättre om vinet kommer från Pouilly-Fumé i Loiredalen som med sina djupa kalkrika jordar ger vinerna en kristallklar fräschör och djup mineraliet som samspelar vackert med sältan från skaldjuren.