Recept skapat av @matlagerskan
Matcha denna lyxiga rätt av havskräftor med Charles Heidsieck Brut Réserve som binder samman rätten med sin smakrikedom och en förförisk fräschör som bryter igenom de feta smöret. En nobel kombination av smaker.
Recept skapat av @matlagerskan
Matcha denna lyxiga rätt av havskräftor med Charles Heidsieck Brut Réserve som binder samman rätten med sin smakrikedom och en förförisk fräschör som bryter igenom de feta smöret. En nobel kombination av smaker.
8 st
stora havskräftor kokta
150 g
smör - rumstempererat
2 st
vitlöksklyftor – rivna
0,5
citron – zest
1 knippe
persilja
1 knippe
dill
0,5 tsk
salt
1 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader grill. Mixa det mjuka smöret med vitlök, citronzest, örter och salt. Dela kräftorna på längden och lägg i en ugnsfast form. Bred ut smöret på snittytan, strö över lite panko och gratinera sedan kräftorna högt upp i ugnen till lite färg på pankon – max 5 minuter. Servera direkt!