Dill- och vitlökssmörgratinerade havskräftor med panko

Recept skapat av @matlagerskan

Matcha denna lyxiga rätt av havskräftor med Charles Heidsieck Brut Réserve som binder samman rätten med sin smakrikedom och en förförisk fräschör som bryter igenom de feta smöret.  En nobel kombination av smaker.

 

GÅ MED I GASTRONOMIKLUBBEN HÄR!

recept-provinum-kräftskiva-havskräftor-gastronomi

Ingredienser

  •  8 st

    stora havskräftor kokta

  • 150 g

    smör - rumstempererat

  • 2 st

    vitlöksklyftor – rivna

  • 0,5

    citron – zest

  • 1 knippe

    persilja

  • 1 knippe

    dill

  • 0,5 tsk

    salt

  • 1 dl

    panko (asiatiskt ströbröd)

Gör så här

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader grill. Mixa det mjuka smöret med vitlök, citronzest, örter och salt. Dela kräftorna på längden och lägg i en ugnsfast form. Bred ut smöret på snittytan, strö över lite panko och gratinera sedan kräftorna högt upp i ugnen till lite färg på pankon – max 5 minuter. Servera direkt!