Kryddiga Cajunkräftor

Recept skapat av @matlagerskan – Kryddiga Cajunkräftor, grillad majs och lime samt dippsås

 

recept-kräftskiva-kloster-eberbach

Ingredienser

  • 1 msk

    fänkålsfrön

  • 2,5 msk

    dillfrö

  • 0,5 tsk

    chiliflakes

  • 1 tsk

    grovmalen svartpeppar

  • 1 msk

    salt

  • 1 msk

    socker

  • 3

    lagerblad

  • 2 tsk

    oregano

  • 1 tsk

    chipotle paste

  • 1,5 l

    vatten

  • 4 st

    majskolvar – delade

  • 1 kg

    kräftor - kokta

  • Dippsås:
  • 3 dl

    majonnäs

  • 1 liten

    rödlök – finhackad

  • 0,5

    lime – zest och juice

  • 1 liten

    vitlöksklyfta – riven

  • 0,5 tsk

    chipotle paste

Gör så här

Gör så här:

Rosta fänkålsfrö, dillfrö, chili och svartpeppar i en torr kastrull, tillsätt vatten samt salt, socker, lagerblad, oregano och chipotle paste. Koka lagen ca 10 minuter – tillsätt majs och stäng av värmen. Vänta 20 minuter och lägg sedan i kräftorna. Låt svalna helt i lagen och lägg upp på ett stort fat. Servera!