Recept skapat av @matlagerskan – Kryddiga Cajunkräftor, grillad majs och lime samt dippsås
1 msk
fänkålsfrön
2,5 msk
dillfrö
0,5 tsk
chiliflakes
1 tsk
grovmalen svartpeppar
1 msk
salt
1 msk
socker
3
lagerblad
2 tsk
oregano
1 tsk
chipotle paste
1,5 l
vatten
4 st
majskolvar – delade
1 kg
kräftor - kokta
3 dl
majonnäs
1 liten
rödlök – finhackad
0,5
lime – zest och juice
1 liten
vitlöksklyfta – riven
0,5 tsk
chipotle paste
Gör så här:
Rosta fänkålsfrö, dillfrö, chili och svartpeppar i en torr kastrull, tillsätt vatten samt salt, socker, lagerblad, oregano och chipotle paste. Koka lagen ca 10 minuter – tillsätt majs och stäng av värmen. Vänta 20 minuter och lägg sedan i kräftorna. Låt svalna helt i lagen och lägg upp på ett stort fat. Servera!