Låt julen bli ett riktigt smakäventyr med julinspirerande desserter som gifter sig perfekt med söta viner. Vi tipsar också om en utsökt nyårstreat att servera till champagnen och minglet. Samtliga recept nedan kommer från @Matlagerskan.
Riesling- och saffranskokta päron
Ljuvliga päron med juliga smaker som serveras med lättvispad grädde med citron och kardemummaflarn. Kombineras med fördel till ett knäckigt sött vin som Château La Rame Sainte-Croix-Du-Mont. Vinet gör sig lika väl till krämiga rätter på fisk och skaldjur som till smakrika ostar och desserter.
Château La Rame Sainte-Croix-Du-Mont, nr: 7962, 119 kr
Rooibos de Noel-pannacotta med rostad vit choklad och hasselnötter
En god dessert som går att förbereda. Crunchig botten av hasselnöt och rostad vit choklad som möter en len pannacotta med juliga smaker från teet. Kombineras med fördel till ett sött vin med kola- och nötkaraktär för att matcha pannacottans sötma och smak.
Passar därför utmärkt till Kracher Trockenbeerenauslese Nobel Reserve, nr: 92054, 149 kr
Vispad brie med kamotpeppar och tryffelhonung i krispig strut toppad med rödbetspulver
Silkeslen crème av brie med lyxig smak av tryffel i goda strutar från La Rose Noire som ni hittar hos Werners Gourmetservice. En lika enkel som festlig rätt – perfekt till glöggfesten eller nyårsminglet! Kombineras med fördel tillsammans med en champagne i fylligare och smakrikare stil med frisk syra som Charles Heidsieck Brut Réserve, nr: 77522, 539 kr