Vispad brie med kamotpeppar och tryffelhonung i krispig strut toppad med rödbetspulver

Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan

Silkeslen crème av brie med lyxig smak av tryffel i goda strutar från La Rose Noire som ni hittar hos Werners Gourmetservice. En lika enkel som festlig rätt – perfekt till glöggfesten eller nyårsminglet! Kombineras med fördel tillsammans med en Champagne i fylligare och smakrikare stil med frisk syra. Exempelvis Charles Heidsieck Brut Réserve. Artnr: 77522

 

Vispad-brie-recept-charles-heidsieck-provinum

Ingredienser

  • 200 g 

    brieost

  • 50 g 

    färskost (typ Philadelphia)

  • 1

    knivsudd vanilj

  • 1 krm 

    nystött kamotpeppar

  • Ministrutar (la rose noir)

  • Tryffelhonung

  • Rödbetspulver

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Ta bort de hårda kanterna på brieosten. Kör osten med vanilj och färskost i en mixer tills den är helt jämn och krämig i konsistensen. Rör ner kamotpeppar och lägg osten i en spritspåse. Spritsa den silkiga osten i strutar, toppa med tryffelhonung och pudra över lite rödbetspulver. En lika enkel som festlig liten rätt – perfekt till glöggfesten eller nyårsminglet!