Barolo från Serralunga d’Alba
Med en lång och anrik historia som startade i Serralunga d’Alba 1896 har familjen Massolino skapat viner från Piemonte av högsta klass. Idag är Massolino kända som en av topproducenterna i Piemonte som skapar eleganta och komplexa viner med stort djup och finess. Massolino gör vin med passion och tydligt ursprungsfokus med ett minutiöst arbete i vingårdarna och vineriet. Det är Massolinos klassiska Barolo som är tillbaka med sin årliga listning, i år från årgången 2020. Vi lanserar 6 900 flaskor imorgon som når cirka 120 Systembolagsbutiker.
Massolino Barolo 2020
Precis som årgång 2019 har 2020 fin potential för långlivade viner i Barolo. Under växtsäsongen dök det upp en del utmaningar som framförallt torka och hetta men tack vare svala nätter fick druvorna chans att återhämta sig. 2020 är fantastisk att njuta av redan nu men går också utmärkt att lagra i många år till. Massolinos klassiska Barolo fortsätter att leverera otroligt hög kvalitet likt tidigare år. Massolino har valt att vinifera och lagra alla sina Barolo på samma sätt i stora slavoniska ekfat för att genom sin vinmakning påverka så lite som möjligt och låta växtplats och årgång spela huvudrollen.
6 900 flaskor lanseras 29 november
nr 92391, 399 kr
Receptinspiration
I samarbete med Matlagerskan har vi tagit fram en fantastisk kombination till Massolinos Barolo. Vinbräserat högrev som serveras i portionsbitar med mandelpotatispuré med brynt smör och pepparfrästa bönor.
Den rika smaken från både det långkokta köttet och smöret i purén välkomnar Barolons tanniner som blir alldeles ljuvliga i denna kombination. Samtidigt har vi de krispiga bönorna som fångar upp vinets aromatik. En helt otrolig ”feel good”- kombination att värma sig med i vinter.