Wontontacos med sotad lax, crudité, avokado, limemajo och furikake

Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan 

Recept-Wontontacos-sotad lax-provinum-vinhandel

Ingredienser

  • 8

    wontonark

  • 5 dl

    neutral olja

  • salt

  • 500 g

    lax av sashimikvalité

  • 1 msk

    ljus soja

  • 0,5 msk

    honung

  • 0,5 tsk

    riven färsk ingefära

  • Crudité:
  • 1

    morot

  • 0,5

    fänkål

  • 100 g

    strimlad rödkål

  • Citron

  • Salt

  • Limemajo:
  • 3 dl

    majonnäs

  • 1

    kruka koriander

  • 0,5

    lime – zest och juice

  • Salt

  • Till servering:
  • 1

    avokado – skivad (pressa över lite citron)

  • Furikake

  • Koriander

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Hetta upp oljan till 160 – 170 grader i en kastrull med lock. Vik wontonarket över en stekpicett i stål och sänk ner i oljan så ett litet ”tacoskal” formas. Fritera tills det fått färg – ta upp och låt rinna av på papper samt salta lite.

Skiva/strimla grönsakerna med mandolin – dela av strimlorna en eller två gånger så de inte blir för långa. Vänd runt grönsakerna med citron och salt.

Pensla laxen med en blandning av soja och honung. Bränn av med gasolbrännare eller vänd snabbt i mkt het stekpanna. Skiva sedan laxen.

Mixa majonnäsen med lime och koriander – smaka av med salt.

Skiva avokadon tunt och droppa över citron så den inte mörknar. Servera crudité, avokado och lax i wontonskalen och toppa med majo och några korianderblad.