Gör så här:
Bröd:
Smula jästen i en bunke och rör ut i det ljumna vattnet, tillsätt olivolja, honung och salt – arbeta i lite mjöl i taget för hand eller i en maskin – arbeta degen i 5 min och låt sedan jäsa till dubbel storlek – ca 40 min.
Sätt ugnen på 220 grader. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper – ca 2 cm tjockt. Låt jäsa ca 30 min – tryck ner vitlöksskivor i degen o ringla på rikligt med olivolja och strö över flingsalt – grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Aioli:
Se till att alla ingredienser till aiolin får ligga framme och bli rumstempererade. Riv vitlöken och lägg i en skål eller bägare tillsammans med övriga ingredienser. Använd en mixerstav och mixa först kraftigt i botten och flytta den sedan långsamt uppåt tills allt blandats till en tjock och fin aioli.
Vispad vitost:
Smula vitosten i en skål – tillsätt färskost och yoghurt och vispa sedan lent och fluffigt med elvisp, smaka av med salt och peppar. Mixa dill och citron med olivolja, smaksätt med lite salt. Lägg upp ostkrämen på ett fatt och ringla på oljan. Smält smöret och låt det brynas – rör ner miso och yuzu – smaka av med lite salt.
Servera räkorna med de härliga dipperna och det varma brödet!