Tonfisk- och rädisa crudo med citronolja och friterad shimejisvamp

Recept skapat av @matlagerskanHär bjuder vi på en fantastisk förrätt som passar utmärkt att servera till Palmer & Co Brut Rosé, nr 52825, 299 kr (375 ml)

recept-tonfisk-champagne-palmer-rosé

Ingredienser

  • 200 g

    tonfisk av sashimikvalitet

  • 1

    knippe rädisor

  • 0,5

    citron – zest och juice

  • 2 msk

    olivolja av god kvalitet

  • 150–200 g

    shimejisvamp alt. enokisvamp

  • 0,5

    citron – juice

  • 1,5 dl

    majsstärkelse

  • 8 dl

    neutral olja till fritering

  • salt och peppar

Gör så här

Skär tunna skivor av tonfisk (det är enklare om den är lite halvfryst) och rädisor – lägg ut på ett fat eller portionstallrikar – rör ihop citron och olja och dressa crudon – salta, peppra och ställ svalt.

Dela svampen i lagom stora delar (låt alltid en del av roten vara kvar så den karakteristiska ”trädformen” bibehålls). Marinera svampen med citronjuice och doppa sedan i majsstärkelse så alla delar täcks ordentligt. Fritera i olja som värmts till 180 grader tills svampen är helt gyllne och krispig. Salta och peppra efter fritering – servera!