Recept skapat av @matlagerskan – Här bjuder vi på en fantastisk förrätt som passar utmärkt att servera till Palmer & Co Brut Rosé, nr 52825, 299 kr (375 ml)
Recept skapat av @matlagerskan – Här bjuder vi på en fantastisk förrätt som passar utmärkt att servera till Palmer & Co Brut Rosé, nr 52825, 299 kr (375 ml)
200 g
tonfisk av sashimikvalitet
1
knippe rädisor
0,5
citron – zest och juice
2 msk
olivolja av god kvalitet
150–200 g
shimejisvamp alt. enokisvamp
0,5
citron – juice
1,5 dl
majsstärkelse
8 dl
neutral olja till fritering
salt och peppar
Skär tunna skivor av tonfisk (det är enklare om den är lite halvfryst) och rädisor – lägg ut på ett fat eller portionstallrikar – rör ihop citron och olja och dressa crudon – salta, peppra och ställ svalt.
Dela svampen i lagom stora delar (låt alltid en del av roten vara kvar så den karakteristiska ”trädformen” bibehålls). Marinera svampen med citronjuice och doppa sedan i majsstärkelse så alla delar täcks ordentligt. Fritera i olja som värmts till 180 grader tills svampen är helt gyllne och krispig. Salta och peppra efter fritering – servera!