Gör så här:
Starta grillen (går också bra att använda en gasolbrännare).
Blanda miso, chili, soja och salt i en påse. Skär laxen i 4 portionsbitar (lättast i bitar men kan också grillas i hel bit) – lägg i marinaden. Låt ligga svalt minst en timme.
Skär ingredienserna till salladen och lägg på ett fat.
Torka av laxbitarna och grilla sedan på hög värme – använd ev. ett halster eller en bit folie för att slippa lax som fastnar i grillgallret. Laxen ska få ordentlig yta men får gärna ha lite rå kärna kvar i mitten (kan också tillagas på maxgrill högt upp i ugnen). Grilla citronerna (som kluvits) och chilin så de får ordentlig färg. Pressa ner citronjuicen i en skål, lägg i chili (ta ev. bort kärnorna), honung, gochujang och sesamolja och mixa grovt med stavmixer. Smaka av med salt.
Bryt ner laxen i grova bitar och toppa salladen med samt dressing och ev. lite crunch i form av pistagenötter. Servera och njut!