Recept av Hanna Nillson
@matlagerskan
Recept av Hanna Nillson
@matlagerskan
400 g
rödingfilé i 4 bitar
Smör
Salt
2 st
finhackade schalottenlök
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
smör
3 dl
torrt vitt vin
5 dl
grädde
100 g
smör (brynt)
0,5 dl
yuzu juice
1
grönt äpple
0,5
gurka
1 msk
citronjuice
1 msk x
1 msk olivolja
Salt
Forellrom
Krasse
Recpet för 4 personer
Gör så här:
Skala och tärna äpple och gurka fint och blanda runt med citron, olivolja samt salt.
Lägg lök, vinäger och vin i en kastrull och låt koka ner till knappt häften, koka under tiden upp grädden i en annan kastrull och reducera ner till hälften. Bryn smöret och låt svalna. Häll över grädden till lökskyn och låt koka upp. Ta av från värmen och vispa ner smöret lite i taget. Smaka av med salt, peppar och yuzu eller citron.
Torka av rödingen och stek sedan i rikligt med smör några minuter på varje sida.
Lägg upp sås i en skål, lägg i rödingen och toppa med äpple/gurka, forellrom och gröna skott.