En härligt smörig- och syrlig champagnesås som serveras tillsammans med linguine, pancettaströssel och löktrav
Recept skapat av @matlagerskan
En härligt smörig- och syrlig champagnesås som serveras tillsammans med linguine, pancettaströssel och löktrav
Recept skapat av @matlagerskan
2
schalottenlökar – finhackade
1
liten vitlöksklyfta
1 msk
smör
1,5 dl
champagnevinäger
3 dl
kycklingbuljong
2
små kvistar färsk timjan
1
lagerblad
300 g
smör – rumstempererat
0,5 dl
champagne
12 st
pilgrimsmusslor
smör
salt och peppar
150 g
pancetta fint tärnat och knaperstekt
4 portioner
linguine – al dente
små späda blad av löktrav (alt. ramslök eller gräslök)
Recept för 4 personer
Fräs på lök och vitlök med smör – det ska inte få färg utan bara bli genomskinligt.
Tillsätt vinäger, buljong samt lagerblad och timjan låt koka ner till hälften av vätskan återstår.
Ta av reduktionen från värmen och vispa ner smöret lite i taget till en krämig såskonsistens.
Smörstek pilgrimsmusslorna snabbt i het stekpanna.
Lägg upp små fina ”fågelbon” av pastan, toppa smörsåsen med champagne och lägg upp den ihop med pilgrimsmusslorna på pastan.
Toppa med pancettasrössel och löktrav.
Smaklig måltid!