Pilgrimsmusslor i syrlig champagnesås med linguine

En härligt smörig- och syrlig champagnesås som serveras tillsammans med linguine, pancettaströssel och löktrav

Recept skapat av @matlagerskan

Recept-pilgrimsmusslor-syrlig-champagnesås-linguine-provinum

Ingredienser

  • Sås:
  • 2

    schalottenlökar – finhackade

  • 1

    liten vitlöksklyfta

  • 1 msk

    smör

  • 1,5 dl

    champagnevinäger

  • 3 dl

    kycklingbuljong

  • 2

    små kvistar färsk timjan

  • 1

    lagerblad

  • 300 g

    smör – rumstempererat

  • 0,5 dl

    champagne

  • 12 st

    pilgrimsmusslor

  • smör

  • salt och peppar

  • Till servering:
  • 150 g

    pancetta fint tärnat och knaperstekt

  • 4 portioner

    linguine – al dente

  • små späda blad av löktrav (alt. ramslök eller gräslök)

Gör så här

Recept för 4 personer

Fräs på lök och vitlök med smör – det ska inte få färg utan bara bli genomskinligt.

Tillsätt vinäger, buljong samt lagerblad och timjan låt koka ner till hälften av vätskan återstår.

Ta av reduktionen från värmen och vispa ner smöret lite i taget till en krämig såskonsistens.

Smörstek pilgrimsmusslorna snabbt i het stekpanna.

Lägg upp små fina ”fågelbon” av pastan, toppa smörsåsen med champagne och lägg upp den ihop med pilgrimsmusslorna på pastan.

Toppa med pancettasrössel och löktrav.

 

Smaklig måltid!