Pasta med smör, Brillat Savarin och löjrom

Recept skapat av Matlagerskan

Ett enkelt, men lyxigt och gott recept på pasta med en härligt krämig ostsås gjord på Brillat Savarin. Serveras med löjrom och champagne. Perfekt till Alla hjärtans dag eller vilken dag som helst när ni vill unna er något extra.

Recept-pasta-brilliat-savarin-löjrom-provinum

Ingredienser

  • 4 portioner

    pasta av god kvalitet – t.ex. tagliatelle

  • 2 msk

    Crème Fraiche

  • 50 g

    smör

  • 100 g

    Brillat Savarin

  • 1,5 dl

    pastavatten

  • 1

    stor schalottenlök

  • 2 msk

    citronjuice

  • 1 tsk

    socker

  • 50 g

    färska sockerärtor

  • 100 g

    svensk löjrom

  • ärtskott

  • några droppar champagnevinäger

  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Dela ärtskidorna på längden och blanchera i saltat vatten i 30 sek – häll av o spola i kallt vatten så de håller sig gröna och fina.

Hyvla tunna skivor av schalottenlök och syra med citronjuice, socker och salt.

Koka spagettin al dente enligt anvisning – häll av men spara 1,5 dl av pastavattnet.

Smält smöret och vänd ner Crème Fraiche och Brillat Savarin (utan det lite hårdare skalet på osten) i små bitar. Tillsätt 1,5 dl av pastavattnet och sjud ihop till en krämig sås på låg värme. Vänd ner pastan i såsen – lägg upp pastan och toppa med ärtor, lök och ordentlig klick löjrom – njut!