Ostron med rökt grädde, granskottsolja och dragon

Perfekt tilltugg till fördrinken där ostronens sälta möter rökig grädde och härlig fräschör av granskott. Dragon är en utmärkt smakkompis här då den lyfter gransmaken.

Ingredienser

  • 12 Ostron
  • Rökt grädde
  • 2 dl

    Grädde

  • Rökspån

  • Vid Servering
  • 36

    Dragonblad

  • 36

    Granskott

  • 1 tsk

    Torkad dragon

  • 1 msk

    granskottsolja

Gör så här

Rökt grädde

  1. Ställ en skål med grädde i en större bunke, gärna av metall. Lägg i rökspån i bunke och tänd dessa så att ade avger mycket rök. Täck med plast så att det sluter tätt och låt stå minst 1 timma. Får du inte tillräckligt med röksmak så repetera samma procedur en gång till.

Ostron

  1. Öppna ostronen och sila av vätskan. Skär även loss från bottenskalet.

Vid servering

  1. Lägg ostronen på något så att de ligger stabilt. Skeda i en sked med rökt grädde i varje. Toppa sedan med dragonblad, granskott, granskottsolja och pudra över lite torkad dragon.