Receptet skapat av Matlagerskan

Miso- och currysoppa med soup dumplings

En mustig och kryddig miso- och currysoppa serverad med soup dumplings, en perfekt fusion mellan asiatisk värme och fyllig smak. Toppad med örter, chiliolja och lime ger varje sked både hetta och friskhet.

Eberbach-riesling-dumplings

Ingredienser

  • 1–2

    finhackade schalottenlökar

  • 2

    rivna vitlöksklyftor

  • 2 st

    citrongräs

  • 1 msk

    röd curry paste

  • 1 msk

    misopaste

  • 1 msk

    olja att fräsa i

  • 7 dl

    kycklingbuljong

  • 2 dl

    kokosmjölk

  • 2 msk

    fisksås

  • 1 nypa

    socker

  • 500 g

    frysta soupdumplings

  • Till servering:
  • chiliolja

  • thaibasilika

  • koriander

  • salladslök

  • lime

  • sesamfrön

Gör så här

Fräs på lök, vitlök och citrongräs i lite olja. Tillsätt currypaste och miso och fräs runt någon minut innan du spär med buljong och kokosmjölk. Låt puttra under lock i 10 min på låg värme. Smaka upp med fisksås och lite socker. Lägg i dumplings, sätt på lock och låt koka klart i ca 15 min.

Toppa med chiliolja, örter, skivad salladslök, lime och sesamfrön.