Miso- och currysoppa med soup dumplings

Recept skapat av Matlagerskan

Kloster Eberbach Riesling Kabinett är det perfekta vinet till smakrik och kryddstark mat. Vinets rena och krispiga toner lyfter fram smakerna samtidigt som den subtila restsötman mjukar upp kryddhettan.

Du hittar vinet här på Systembolaget

Eberbach-riesling-dumplings

Ingredienser

  • 1–2

    finhackade schalottenlökar

  • 2

    rivna vitlöksklyftor

  • 2 st

    citrongräs

  • 1 msk

    röd curry paste

  • 1 msk

    misopaste

  • 1 msk

    olja att fräsa i

  • 7 dl

    kycklingbuljong

  • 2 dl

    kokosmjölk

  • 2 msk

    fisksås

  • 1 nypa

    socker

  • 500 g

    frysta soupdumplings

  • Till servering:
  • chiliolja

  • thaibasilika

  • koriander

  • salladslök

  • lime

  • sesamfrön

Gör så här

Så här gör du miso- och currysoppa med soup dumplings

Fräs på lök, vitlök och citrongräs i lite olja. Tillsätt currypaste och miso och fräs runt någon minut innan du spär med buljong och kokosmjölk. Låt puttra under lock i 10 min på låg värme. Smaka upp med fisksås och lite socker. Lägg i dumplings, sätt på lock och låt koka klart i ca 15 min.

Toppa med chiliolja, örter, skivad salladslök, lime och sesamfrön.