Miso- och currysoppa med soup dumplings
En mustig och kryddig miso- och currysoppa serverad med soup dumplings, en perfekt fusion mellan asiatisk värme och fyllig smak. Toppad med örter, chiliolja och lime ger varje sked både hetta och friskhet.
En mustig och kryddig miso- och currysoppa serverad med soup dumplings, en perfekt fusion mellan asiatisk värme och fyllig smak. Toppad med örter, chiliolja och lime ger varje sked både hetta och friskhet.

Till det rekommenderar vi Kloster Eberbach Riesling Kabinett, vars rena och krispiga toner lyfter fram smakerna medan den subtila restsötman rundar av kryddigheten.
Läs mer om vinet

1–2
finhackade schalottenlökar
2
rivna vitlöksklyftor
2 st
citrongräs
1 msk
röd curry paste
1 msk
misopaste
1 msk
olja att fräsa i
7 dl
kycklingbuljong
2 dl
kokosmjölk
2 msk
fisksås
1 nypa
socker
500 g
frysta soupdumplings
chiliolja
thaibasilika
koriander
salladslök
lime
sesamfrön
Fräs på lök, vitlök och citrongräs i lite olja. Tillsätt currypaste och miso och fräs runt någon minut innan du spär med buljong och kokosmjölk. Låt puttra under lock i 10 min på låg värme. Smaka upp med fisksås och lite socker. Lägg i dumplings, sätt på lock och låt koka klart i ca 15 min.
Toppa med chiliolja, örter, skivad salladslök, lime och sesamfrön.