Recept skapat av Matlagerskan
Kloster Eberbach Riesling Kabinett är det perfekta vinet till smakrik och kryddstark mat. Vinets rena och krispiga toner lyfter fram smakerna samtidigt som den subtila restsötman mjukar upp kryddhettan.
Recept skapat av Matlagerskan
Kloster Eberbach Riesling Kabinett är det perfekta vinet till smakrik och kryddstark mat. Vinets rena och krispiga toner lyfter fram smakerna samtidigt som den subtila restsötman mjukar upp kryddhettan.
1–2
finhackade schalottenlökar
2
rivna vitlöksklyftor
2 st
citrongräs
1 msk
röd curry paste
1 msk
misopaste
1 msk
olja att fräsa i
7 dl
kycklingbuljong
2 dl
kokosmjölk
2 msk
fisksås
1 nypa
socker
500 g
frysta soupdumplings
chiliolja
thaibasilika
koriander
salladslök
lime
sesamfrön
Fräs på lök, vitlök och citrongräs i lite olja. Tillsätt currypaste och miso och fräs runt någon minut innan du spär med buljong och kokosmjölk. Låt puttra under lock i 10 min på låg värme. Smaka upp med fisksås och lite socker. Lägg i dumplings, sätt på lock och låt koka klart i ca 15 min.
Toppa med chiliolja, örter, skivad salladslök, lime och sesamfrön.