Recept skapat av @matlagerskan
En härlig rätt till midsommarlunchen – servera tillsammans med ägg, rädisor, rödlök, creme fraiche, rom och dill toppat med brynt misosmör.
Recept skapat av @matlagerskan
En härlig rätt till midsommarlunchen – servera tillsammans med ägg, rädisor, rödlök, creme fraiche, rom och dill toppat med brynt misosmör.
400 g
matjessill i munsbitar
4–6
ägg – kokta och delade
600 g
kokt färskpotatis
1 knippe
rädisor – tunt skivade
1
liten rödlök – tunt skivad
2 dl
cremefraiche
1 knippe
dill
1 dl
forellrom
100 g
smör
1 msk
miso
flingsalt och peppar
dill
Gör så här:
Vispa creme fraichen tills den är fluffig och fast – lägg ev. i en spritspåse.
Smält och bryn smöret – vispa ner miso och låt svalna något.
Lägg ut kokt potatis och ägg i ett bottenlager – fortsätt med sillbitar, rädisa och rödlök.
Ringla över misosmöret. Spritsa på små toppar av creme fraiche (eller klicka ut med sked) – toppa med forellrom och dill – avsluta med lite flingsalt och några drag på pepparkvarnen. Färdigt att servera!