Matjessill på fat med färskpotatis

Recept skapat av @matlagerskan

En härlig rätt till midsommarlunchen – servera tillsammans med ägg, rädisor, rödlök, creme fraiche, rom och dill toppat med brynt misosmör.

Matjessill-med-färskpotatis-provinum

Ingredienser

  • 400 g

    matjessill i munsbitar

  • 4–6

    ägg – kokta och delade

  • 600 g

    kokt färskpotatis

  • 1 knippe

    rädisor – tunt skivade

  • 1

    liten rödlök – tunt skivad

  • 2 dl

    cremefraiche

  • 1 knippe

    dill

  • 1 dl

    forellrom

  • 100 g

    smör

  • 1 msk

    miso

  • flingsalt och peppar

  • dill

Gör så här

Gör så här:

Vispa creme fraichen tills den är fluffig och fast – lägg ev. i en spritspåse.

Smält och bryn smöret – vispa ner miso och låt svalna något.

Lägg ut kokt potatis och ägg i ett bottenlager – fortsätt med sillbitar, rädisa och rödlök.

Ringla över misosmöret. Spritsa på små toppar av creme fraiche (eller klicka ut med sked) – toppa med forellrom och dill – avsluta med lite flingsalt och några drag på pepparkvarnen. Färdigt att servera!