Sommarmiddag på spett!
Marinerad oxfilé, kokt färskpotatis, tomat och smålök –
grillade på spett serveras med hemslagen snabb Chilibea och krispig fänkålssallad.
Recept skapat av @matlagerskan
Sommarmiddag på spett!
Marinerad oxfilé, kokt färskpotatis, tomat och smålök –
grillade på spett serveras med hemslagen snabb Chilibea och krispig fänkålssallad.
Recept skapat av @matlagerskan
600 g
oxfilé - putsad
1 dl
rött vin
2 msk
ljus soja
1 tsk
timjan
0,5 tsk
rosmarin
0,5
vitlöksklyfta – riven
Salt o nymalen svartpeppar
1 kg
färsk- eller delikatesspotatis – kokt nästan färdig
1 ask
småtomater
1 knippe
smålök
3
äggulor - rumstempererade
1 msk
vitvinsvinäger
0,5
schalottenlök – finhackad
150 g
smör – smält o något avsvalnat
2 tsk
dragon
0,5
mild chili – finhackad
Salt och vitpeppar
2 st
fänkål
0,5
zucchini
Rucola
1 msk
dijonsenap
Olivolja
Äppelcidervinäger
Salt och peppar
Gör så här:
Skär köttet i kuber (ca 3×3 cm). Blanda samman marinaden och blanda med köttet – låt marinera minst en timme.
Mixa ihop äggulor samt vinäger och lök, fortsätt mixa medans det smälta, avsvalnade smöret tillsätts i en tunn stråle tills såsen har rätt konsistens. Smaksätt med salt, peppar, dragon och chili. Låt såsen stå i rumstemperatur tills servering.
Hyvla fänkål och zucchini riktigt tunt på mandolin, blanda med rucola och dressa med olja, vinäger, dijon samt salt o peppar.
Trä spett med kött, potatis, lök och tomater. Grilla spetten på medelhög värme till önskad stekgrad på köttet.
Servera genast med sallad och chilibearnaise.
Smaklig måltid!