Malmhattan Falafel

Av Frida Nilsson

Ingredienser

  • Falafel
  • 3 dl

    kikärtor

  • 2 klyftor

    vitlök

  • ½

    lök

  • 1 dl

    hackad koriander

  • ½ dl

    hackad persilja

  • 1½ msk

    vetemjöl

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 2 msk

    vatten

  • 1 tsk

    spiskummin

  • 1 tsk

    cayennepeppar

  • Svart vitlöksdressing
  • 10 klyftor

    fermenterad vitlök

  • 3 st

    ekoäggulor

  • 2 msk

    Champagnevinäger

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 6 dl

    matolja

  • 1 krm

    spiskummin

  • 1 krm

    rökt chilipulver

  • 1 krm

    1 krm salt

  • Garnityr
  • Vattenmelon
  • tahini
  • fårost
  • mynta
  • persiljeskott
  • pitabröd

Gör så här

  1. Falafel: Blötlägg kikärterna över natten och skölj sedan. Mixa kikärterna okokta tillsammans med kryddorna. Forma falafelsmeten och fritera på 170°C i fritösen i ca 2-3 minuter.
  2. Svart vitlöksdressing: Mixa samman alla ingredienser utom matoljan. Droppa i matoljan lite i taget, tills den emulgerat slå då i resterande mängd. Smaka av.