Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan
Matchas med Champagne Palmer Blanc de Blancs 2017
Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan
Matchas med Champagne Palmer Blanc de Blancs 2017
Kött
från 1 stor eller två små humrar
400 g
kokt pasta -tex makaroner
25 g
smör
1,5 msk
vetemjöl
3 dl
mjölk
3 dl
matlagningsgrädde
Salt, peppar och muskotnöt
100 g
vällagrad ost
1 dl
panko
1 knippe
svartkål
3 msk
olivolja
Tryffelsalt
0,5 dl
hackad gräslök
Recept för 4 personer
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Ta bort de grova mittnerverna på kålen, massera in olja och tryffelsalt och rosta i ugnen till kålen är helt krispig – ca 10 min.
Sätt ugnen på 225 grader – grill.
Smält smöret, rör ner mjölet och låt gärna bryna lite. Späd med mjölken och vispa hela tiden, låt sjuda tills såsen tjocknar – smaka av med salt peppar och lite riven muskotnöt och ta av från värmen. Rör ner osten. Montera i ugnsfasta portionsformar – pasta först sedan hummerkött och ostsås (spara kloköttet till servering), toppa med panko. Gratinera i 5–10 min tills ytan är krispig och gyllne.
Servera Mac´n cheesen toppad med klokött, hackad gräslök och kålkrisp.