Lobster Mac and Cheese

Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan 

Matchas med Champagne Palmer Blanc de Blancs 2017 

Lobster Mac and Cheese

Ingredienser

  • Mac´n cheese:
  • Kött

    från 1 stor eller två små humrar

  • 400 g

    kokt pasta -tex makaroner

  • 25 g

    smör

  • 1,5 msk

    vetemjöl

  • 3 dl

    mjölk

  • 3 dl

    matlagningsgrädde

  • Salt, peppar och muskotnöt

  • 100 g

    vällagrad ost

  • 1 dl

    panko

  • Kålkrisp:
  • 1 knippe

    svartkål

  • 3 msk

    olivolja

  • Tryffelsalt

  • Till servering:
  • 0,5 dl

    hackad gräslök

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader. Ta bort de grova mittnerverna på kålen, massera in olja och tryffelsalt och rosta i ugnen till kålen är helt krispig – ca 10 min.

Sätt ugnen på 225 grader – grill.

Smält smöret, rör ner mjölet och låt gärna bryna lite. Späd med mjölken och vispa hela tiden, låt sjuda tills såsen tjocknar – smaka av med salt peppar och lite riven muskotnöt och ta av från värmen. Rör ner osten. Montera i ugnsfasta portionsformar – pasta först sedan hummerkött och ostsås (spara kloköttet till servering), toppa med panko. Gratinera i 5–10 min tills ytan är krispig och gyllne.

Servera Mac´n cheesen toppad med klokött, hackad gräslök och kålkrisp.