Receptet skapat av Matlagerskan

Libapizza med citron, lagrad ost och rom

En elegant och superenkel libapizza som kombinerar fräsch citron med djupet från lagrad ost och den där lilla lyxiga sältan från rom. Perfekt som en festlig förrätt, del av en mingelmeny eller när du vill servera något snabbt som ändå känns speciellt.

Libapizza med citron, lagrad ost o rom

Ingredienser

  • 2 st

    libabröd

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 nypa

    salt

  • 1 st

    citron

  • 3 dl

    lagrad riven ost - t.ex. prästost eller västerbottensost

  • Topping
  • 1 dl

    crème fraiche

  • 75 g

    Rom – t.ex. stenbitsrom, tångkaviar eller löjrom

  • Olivolja

  • Dill

  • Svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 210 grader. Blanda crème fraichen med vitlök och smaka av med lite salt. Bred ut crème fraichen på bröden. Skär citronen i riktigt tunna skivor och lägg ut på pizzorna. Strö över riven ost och grädda i ugnen i ca 10 min eller tills osten fått fin gyllne färg.

Ta ut pizzorna och låt dem svalna något innan rom och crème fraiche klickas ut, toppa med dill, svartpeppar och ringa över lite god olivolja.

Slica upp och servera!