Receptet skapat av Matlagerskan

Kycklingschnitzel på krämig kål/isbergssallad 

Krispig panerad kycklingschnitzel serverad på en fräsch och krämig bädd av kål och isbergssallad. Rätten bjuder på en härlig balans mellan schnitzelns mustiga smak och salladens friska krämighet.

Recept-Kycklingschnitzel-kål-isbergssallad

Ingredienser

  • 4 st

    kycklingfiléer

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    peppar

  • 1 tsk

    rökt paprikapulver

  • 1 tsk

    vitlökspulver

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 3

    ägg 

  • 4 dl

    panko ströbröd

  • 1 dl

    kapris

  • smör och olja till stekning

  • Sallad:
  • 1 huvud

    isbergssallad – grovt hackad

  • 1 näve

    grön eller svartkål – fint strimlad

  • 1 liten knippa

    bladpersilja - plockad

  • 1

    rödlök – i båtar

  • Dressing:
  • 1

    mogen avokado

  • 1 dl

    färsk spenat

  • 1 kruka

    basilika

  • 0,5

    vitlöksklyfta

  • 0,5

    citron – zest och juice

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 dl

    majonnäs

  • salt och peppar

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

  • Banka ut kycklingfiléerna till ca 1 cm tjocklek.
  • Blanda salt och övriga kryddor – krydda filéerna ordentligt runt om.
  • Dubbelpanera filéerna genom att först vända i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko.
  • Stek på medelvärme i rikligt med olja och smör (ca 4 min per sida) tills de har fin färg och innertempen är 70 grader. Låt överflödigt stekfett rinna av på hushållspapper.
  • Stek kaprisen i smör tills den fått lite crisp – låt rinna av på papper.

Skär eller riv salladen i munsbitar – strimla kålen. Plocka persiljan och skär rödlöken i tunna båtar.

Mixa avokadon med spenat, basilika och vitlök samt citron och olivolja. Rör ner majonnäsen och smaka av dressingen med salt och peppar.

Vänd ihop sallad o dressing precis innan servering. Servera salladen med schnitzel, kapris och lite citron att pressa över.

Smaklig måltid!