Kycklingschnitzel på krämig kål/isbergssallad
Krispig panerad kycklingschnitzel serverad på en fräsch och krämig bädd av kål och isbergssallad. Rätten bjuder på en härlig balans mellan schnitzelns mustiga smak och salladens friska krämighet.
Krispig panerad kycklingschnitzel serverad på en fräsch och krämig bädd av kål och isbergssallad. Rätten bjuder på en härlig balans mellan schnitzelns mustiga smak och salladens friska krämighet.
Perfekt matchning får du med Grüner Veltliner vom Loess 2024 – ett vin med pigg syra, toner av citrus, vitpeppar och en elegant mineralitet som skär igenom schnitzelns frasighet och lyfter de fräscha tonerna i kålen. Kombinationen är både klassisk och modern på samma gång.
Till Systembolaget4 st
kycklingfiléer
1 tsk
salt
1 tsk
peppar
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
vitlökspulver
2 dl
vetemjöl
3
ägg
4 dl
panko ströbröd
1 dl
kapris
smör och olja till stekning
1 huvud
isbergssallad – grovt hackad
1 näve
grön eller svartkål – fint strimlad
1 liten knippa
bladpersilja - plockad
1
rödlök – i båtar
1
mogen avokado
1 dl
färsk spenat
1 kruka
basilika
0,5
vitlöksklyfta
0,5
citron – zest och juice
1 msk
olivolja
1 dl
majonnäs
salt och peppar
Recept för 4 personer
Gör så här:
Skär eller riv salladen i munsbitar – strimla kålen. Plocka persiljan och skär rödlöken i tunna båtar.
Mixa avokadon med spenat, basilika och vitlök samt citron och olivolja. Rör ner majonnäsen och smaka av dressingen med salt och peppar.
Vänd ihop sallad o dressing precis innan servering. Servera salladen med schnitzel, kapris och lite citron att pressa över.
Smaklig måltid!