Kungskrabba med citron- och vitlökssmör och rostat bröd
En elegant men lättillgänglig rätt där saftig kungskrabba serveras med brynt citron- och vitlökssmör samt rostat bröd. Rena smaker med klassisk komfort.
En elegant men lättillgänglig rätt där saftig kungskrabba serveras med brynt citron- och vitlökssmör samt rostat bröd. Rena smaker med klassisk komfort.
Eleganta toner av vita blommor och mandel möter en balanserad mineralitet och inslag av grillad citron, lätt brödighet och långt krämigt avslut. Precis så som en Blanc de Blancs ska vara och perfekt till skaldjur.
Till Systembolaget4 - 8 st
kungskrabbsben (beroende på storlek)
100 g
smör
1,5
vitlöksklyfta
1 tsk
citronzest
2 msk
hackad persilja
1 nypa
chiliflakes
Surdegsbröd
olivolja
Örter
Ätbara blommor
Recept för 4 personer
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn smöret och låt svalna något innan vitlök, citron, chili och persilja blandas ner. Skär tunna skivor av brödet, toppa med olivolja och salt – rosta i ugnen tills de fått gyllne färg och är krispiga. Dela Kungskrabbsbenen på längden (en sax kan fungera bra). Värm på smöret och häll på kungskrabban precis vid servering – servera gärna lite extra smör vid sidan samt bröd – dekorera med färska örter och blommor.