Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan
Matchas med Champagne Palmer Blanc de Blancs 2017
Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan
Matchas med Champagne Palmer Blanc de Blancs 2017
4 - 8 st
kungskrabbsben (beroende på storlek)
100 g
smör
1,5
vitlöksklyfta
1 tsk
citronzest
2 msk
hackad persilja
1 nypa
chiliflakes
Surdegsbröd
olivolja
Örter
Ätbara blommor
Recept för 4 personer
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn smöret och låt svalna något innan vitlök, citron, chili och persilja blandas ner. Skär tunna skivor av brödet, toppa med olivolja och salt – rosta i ugnen tills de fått gyllne färg och är krispiga. Dela Kungskrabbsbenen på längden (en sax kan fungera bra). Värm på smöret och häll på kungskrabban precis vid servering – servera gärna lite extra smör vid sidan samt bröd – dekorera med färska örter och blommor.