Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smörj och mjöla en form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ihop mjöl och bakpulver och sikta ner i den fluffiga äggblandningen och rör till en jämn smet.
Häll över smeten i formen och grädda ca 25 minuter – kontrollera att den är klar med en sticka. Låt kakan svalna helt innan den skärs till tre bottnar.
Vispa det rumstempererade smöret med florsockret tills det blir ljust och fluffigt. Vispa snabbt ner färskost, citron, mixade jordgubbar, vanilj samt rödbetspulver eller gelefärg/pastafärg (för den intensiva färgen på tårtan), till en jämn frosting. Lägg i spritspåse i kylen en stund. Rödbetspulver finns att köpa hos Werners Gourmetservice eller i hälsokostbutiker. Gelefärg/ pastafärg går att hitta i välsorterade köksbutiker eller t.ex. Panduro.
Mosa hälften av jordgubbarna med lemon curd.
Spritsa en liten sarg av frosting på 2 av bottnarna och lägg jordgubbsmos i mitten, montera ihop bottnarna med ”locket” ovanpå och spritsa sedan med frostingen – spackla ut frostingen med en spatel och toppa med massor av jordgubbar.
Klart att servera!