Helstekt kyckling med lök, rostad brysselkål och vindruvor
Ingredienser
- 1 stKyckling, hel
- 500 g Smålök, blandad
- 5 stvitlöksklyftor, finhackad
- 1 knippeTimjan, färsk
- 3 mskTryffelsmör
- 1 klaseVindruvor
- 250 g Brysselkål
- 2 mskOlivolja
- 3 dlCrème fraiche
- Salt och peppar
Recept
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen på ett stort galler/plåt.
- Fyll kycklingen med smålök, timjan, vitlök, salt och peppra också inuti kycklingen. Gör små snitt i skinnet där tryffelsmöret kan tryckas in. Salta och peppra hela kycklingen ordentligt.
- Lägg lök, brysselkål samt vindruvor runt kycklingen och ringla över olivolja, salta.
- Stek i ugnen i ca 30 min dra därefter ner temperaturen till 180 grader och stek ytterligare ca 30 min.
- Vispa crème fraichen till luftig, fast konsistens med elvisp, smaksätt med lite salt.
- Ta ut och kolla alltid att kycklingen är genomstekt – skär längst in vid låret, köttsaften ska vara klar.
- Servera med vispad crème fraiche och en fräsch sallad.