Receptet skapat av Werners Gourmetservice

Helstekt kyckling med ljummen puylinssallad, grillade grönsaker och citronmajonnäs

En rustik och smakfull rätt där saftig helstekt kyckling serveras med en ljummen sallad på puylinser, grillade grönsaker och en frisk citronmajonnäs. Välbalanserat och mättande.


Ingredienser

  • Grillad Kyckling
  • 1 st

    Kyckling, färsk

  • 1 st

    Citronsaft

  • 2 msk

    BBQ-krydda

  • 1 bunt

    Timjan

  • Puylinssallad
  • 150 g

    Le puylinser, blötlagda

  • 3 dl

    Hönsbuljong

  • 2 st

    Paprika, gul och röd

  • 2 st

    Fänkål

  • 200 g

    Coctailtomater, blandade färger

  • 100 g

    Sallad

  • 1 st

    Citron, grillad

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Skölj ur kycklingen med kallt vatten. Pressa citron på och i kycklingen, massera in kryddblandningenoch lägg  några timjanskvistar i kycklingen. Bind upp med bindgarn.
Sätt in kycklingen på ett galler med en dropp-plåt under. häll lite vatten på plåten.  Sänk värmen till 175 grader och stek ca 45 minuter, ös kycklingen några gånger med vattnet från plåten. Kontrollera med en sticka i låret att köttsaften är genomskinlig. Ta ut och låt svalna, servera nystekt med puylinssallad och citronmajonnäs.