Helstekt kyckling med ljummen puylinssallad, grillade grönsaker och citronmajonnäs

Av Werners Gourmetservice

Puylinser passar väldigt bra till ljummen sallad då de håller ihop vid kokning och ger en god smak. Dryckestips: Exempelvis Mâcon Village, Jean-Marie Guffens / Verget. Vinet har en frisk och elegant nos med inslag av rosa grape, vita blommor och stenfrukt. Smaken är frisk med toner av citrus, fin mineralkryddighet samt subtila honungtoner. Ett vinöst spänsigt vin som väl uppvisar vad regionen Mâcon i Bourgogne erbjuder.

Ingredienser

  • Grillad Kyckling
  • 1 st

    Kyckling, färsk

  • 1 st

    Citronsaft

  • 2 msk

    BBQ-krydda

  • 1 bunt

    Timjan

  • Puylinssallad
  • 150 g

    Le puylinser, blötlagda

  • 3 dl

    Hönsbuljong

  • 2 st

    Paprika, gul och röd

  • 2 st

    Fänkål

  • 200 g

    Coctailtomater, blandade färger

  • 100 g

    Sallad

  • 1 st

    Citron, grillad

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Skölj ur kycklingen med kallt vatten. Pressa citron på och i kycklingen, massera in kryddblandningenoch lägg  några timjanskvistar i kycklingen. Bind upp med bindgarn.
Sätt in kycklingen på ett galler med en dropp-plåt under. häll lite vatten på plåten.  Sänk värmen till 175 grader och stek ca 45 minuter, ös kycklingen några gånger med vattnet från plåten. Kontrollera med en sticka i låret att köttsaften är genomskinlig. Ta ut och låt svalna, servera nystekt med puylinssallad och citronmajonnäs.