En smakexplosion med sötma från melonerna, syra från burrata och hetta från Nduja. Få viner klarar att matcha detta fulla spektrum av smaker men en halvtorr riesling gör jobbet perfekt.
Recept av Matlagerskan
En smakexplosion med sötma från melonerna, syra från burrata och hetta från Nduja. Få viner klarar att matcha detta fulla spektrum av smaker men en halvtorr riesling gör jobbet perfekt.
Recept av Matlagerskan
1/2
mellanstor vattenmelon
1/2
cantaloup eller honungsmelon
1 nypa
flingsalt
1 nypa
mild chili
1 msk
smör
1 stor
schalottenlök- finhackad
1,5 dl
Nduja eller färs från chorizo
2 klyftor
vitlök-riven
1 st
citron- zest
1 dl
finhackad bladpersilja
4 st
burrata
1 st
romansallad
bröd
Gör så här:
Tänd upp grillen för att få en fin glödbädd.
Skär melonen i lagom bitar – gärna trekanter.
Fräs på lök och Nduja i smör så den reducerar ner lite och bitarna blir krispiga. Blanda samman vitlök, citronzest och persilja. Lägg ut salladsblad på ett stort fat, lägg burratan i mitten – toppa med ndjuan och gremaolata. Grilla melonen snabbt på hög värme så den får lite yta (alt. sota ytan med en brännare). Lägg upp melonen på fatet och krydda med lite flingsalt och chili. Servera med bröd och njut av alla texturer och smaker!