Grillad laxsida med honung och chili

Recept skapat av @matlagerskan

Servera tillsammans med krämig färskpotatissallad med äpple, citron och dill.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

recept-grillad-laxsida-provinum

Ingredienser

  • 600 g

    laxsida i bit

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 2 msk

    ljus soja

  • 2 msk

    hoisinsås

  • 0,5 tsk

    sesamolja

  • 1 msk

    honung

  • 0,5

    citron – zest och juice

  • 1 msk

    sesamfrön

  • Potatissallad:
  • 1 kg

    färskpotatis – kokt

  • 1

    syrligt äpple – skalat och tärnat

  • 1

    citron – zest

  • 2

    msk citronjuice

  • 1 dl

    majonnäs

  • 0,5 dl

    creme fraiche

  • 1 knippe

    dill

  • 1 knippe

    gräslök

  • salt och peppar

  • Till servering:
  • 2 dl

    strimlade sockerärtor

  • 1

    mild chili – tunt skivad

  • krispsallad

Gör så här

Gör så här:

 Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxsidan med skinnsidan neråt på ett ark av aluminiumfolie och vik upp kanterna runt om som ett litet ”bo”, lägg på en ugnsplåt.

Rör samman marinaden och häll ovanpå laxen. Tillaga laxen i ugnen till en innertemp på ca 50 grader. Toppa med strimlade sockerärtor och chili.

Blanda majonnäs, creme fraiche, citron, chili, äpple, dill och gräslök i en stor skål. Tillsätt salt och peppar!

Dela den kokta potatisen och vänd försiktigt ner i skålen. Lägg upp på ett fat med krispsallad och toppa med extra örter.

Servera och njut!