Recept skapat av @matlagerskan
Servera tillsammans med krämig färskpotatissallad med äpple, citron och dill.
Recept skapat av @matlagerskan
Servera tillsammans med krämig färskpotatissallad med äpple, citron och dill.
600 g
laxsida i bit
1 tsk
chiliflakes
2 msk
ljus soja
2 msk
hoisinsås
0,5 tsk
sesamolja
1 msk
honung
0,5
citron – zest och juice
1 msk
sesamfrön
1 kg
färskpotatis – kokt
1
syrligt äpple – skalat och tärnat
1
citron – zest
2
msk citronjuice
1 dl
majonnäs
0,5 dl
creme fraiche
1 knippe
dill
1 knippe
gräslök
salt och peppar
2 dl
strimlade sockerärtor
1
mild chili – tunt skivad
krispsallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxsidan med skinnsidan neråt på ett ark av aluminiumfolie och vik upp kanterna runt om som ett litet ”bo”, lägg på en ugnsplåt.
Rör samman marinaden och häll ovanpå laxen. Tillaga laxen i ugnen till en innertemp på ca 50 grader. Toppa med strimlade sockerärtor och chili.
Blanda majonnäs, creme fraiche, citron, chili, äpple, dill och gräslök i en stor skål. Tillsätt salt och peppar!
Dela den kokta potatisen och vänd försiktigt ner i skålen. Lägg upp på ett fat med krispsallad och toppa med extra örter.
Servera och njut!