Färska räkor med aioli och vispad vitost
Saftiga räkor med en krämig aioli, vispad vitost och ett snabbt bröd med havssalt och olivolja som fulländar upplevelsen.
Saftiga räkor med en krämig aioli, vispad vitost och ett snabbt bröd med havssalt och olivolja som fulländar upplevelsen.

Ett charmigt toskanskt vitt vin med doft av vita blommor, äpple och citronzest. Smaken är både mjuk och elegant, med medelfyllig kropp och en lång, torr finish.
Läs mer om vinet

1 kg
färska räkor
25 g
jäst
4 dl
vatten, ljummet
0,75 dl
olivolja
1 msk
honung
0,5 tsk
salt
5,5 dl
vetemjöl
2
tunt skivade vitlöksklyftor
Olivolja
Flingsalt
1
riven vitlöksklyfta
1,5 tsk
dijonsenap
1 tsk
vitvinsvinäger
1 nypa
salt
1
ägg
2 dl
neutral olja
150 g
vitost
150 g
färskost
2 msk
grekisk yoghurt
Salt och peppar
1 knippe
dill
0,5
citron, zest o juice
1 dl
olivolja
100 g
smör
1 msk
miso
1,5 msk
yuzy juice (alt. citron)
1 nypa
salt
Bröd:
Aioli:
Vispad viltost:
Brynt smör:
Servera räkorna med de härliga dippsåserna och det varma brödet.