Recept av @matlagerskan
Recept av @matlagerskan
16 st
frysta wonton- eller goyzaplattor
4 st
havskräftor – köttet
3 st
färska pilgrimsmusslor
1
salladslök - finhackad
6 st
shiitakesvampar - finhackade
1 msk
soja
1 msk
risvinäger
1 tsk
riven färsk ingefära
0,5
vitlöksklyfta - riven
1 msk
koriander – finhackad
6 dl
hummerbuljong
175 g
smör – rumstempererat
4 st
hela havskräftor
Koriander
Gräslök
Recept för 4 personer.
Gör så här:
Finhacka kräftkött och pilgrimsmusslor och blanda med salladslök, svamp, soja, risvinäger, ingefära, vitlök och koriander.
Lägg ut wontonarken och klicka ut fyllningen på (krama ur överflödig vätska i fyllningen), förslut dumplingens genom att fukta kanten och vika upp och trycka ihop.
Precis innan servering ångas dumplingsen i bambukorg över kokande vatten i 10–12 minuter.
Koka upp hummerbuljongen, stäng av värmen och vispa ner smöret.
Servera dumplingsen i buljongen och dekorera med havskräftor och örter.