Dumplings med havskräfta i smörad hummerbuljong
Ett smakrikt recept där svenska smaker möter asiatiska.
Ett smakrikt recept där svenska smaker möter asiatiska.
Rättens smakrikedom och kryddor behöver ett vin med mycket aromatik och fräschör. Vinets lilla restsötma möter kryddigheten på ett snyggt sätt.
Till Systembolaget16 st
frysta wonton- eller goyzaplattor
4 st
havskräftor – köttet
3 st
färska pilgrimsmusslor
1
salladslök - finhackad
6 st
shiitakesvampar - finhackade
1 msk
soja
1 msk
risvinäger
1 tsk
riven färsk ingefära
0,5
vitlöksklyfta - riven
1 msk
koriander – finhackad
6 dl
hummerbuljong
175 g
smör – rumstempererat
4 st
hela havskräftor
Koriander
Gräslök
Recept för 4 personer.
Gör så här:
Finhacka kräftkött och pilgrimsmusslor och blanda med salladslök, svamp, soja, risvinäger, ingefära, vitlök och koriander.
Lägg ut wontonarken och klicka ut fyllningen på (krama ur överflödig vätska i fyllningen), förslut dumplingens genom att fukta kanten och vika upp och trycka ihop.
Precis innan servering ångas dumplingsen i bambukorg över kokande vatten i 10–12 minuter.
Koka upp hummerbuljongen, stäng av värmen och vispa ner smöret.
Servera dumplingsen i buljongen och dekorera med havskräftor och örter.