Dumplings med havskräfta i smörad hummerbuljong

Recept av @matlagerskan

 

Recept-gastronomi-gastronomiklubben-dumplings-med-havskräfta-i-smörad-hummerbuljong

Ingredienser

  • 16 st

    frysta wonton- eller goyzaplattor

  • 4 st

    havskräftor – köttet

  • 3 st

    färska pilgrimsmusslor

  • 1

    salladslök - finhackad

  • 6 st

    shiitakesvampar - finhackade

  • 1 msk

    soja

  • 1 msk

    risvinäger

  • 1 tsk

    riven färsk ingefära

  • 0,5

    vitlöksklyfta - riven

  • 1 msk

    koriander – finhackad

  • 6 dl

    hummerbuljong

  • 175 g

    smör – rumstempererat

  • Till servering:
  • 4 st

    hela havskräftor

  • Koriander

  • Gräslök

Gör så här

Recept för 4 personer.

Gör så här:

Finhacka kräftkött och pilgrimsmusslor och blanda med salladslök, svamp, soja, risvinäger, ingefära, vitlök och koriander.

Lägg ut wontonarken och klicka ut fyllningen på (krama ur överflödig vätska i fyllningen), förslut dumplingens genom att fukta kanten och vika upp och trycka ihop.

Precis innan servering ångas dumplingsen i bambukorg över kokande vatten i 10–12 minuter.

Koka upp hummerbuljongen, stäng av värmen och vispa ner smöret.

Servera dumplingsen i buljongen och dekorera med havskräftor och örter.