Dillpannacotta med räkor, rom och syrad gurka
Ett spännande recept som kommer få din gästar att jubla. Fyllt med smak och olika texturer och lätt att förbereda.
Ett spännande recept som kommer få din gästar att jubla. Fyllt med smak och olika texturer och lätt att förbereda.
En frisk och elegant champagne som också bjuder på en krämig textur och inslag av gula äpplen, kex, gräddnougat och citrustoner som levererar hög kvalitet, lång smak och en fin mousse.
Till Systembolaget2,5 dl
matlagningsgrädde
1,5 dl
gräddfil
2
gelatinblad
1
knippe dill
2 msk
hackad gräslök
0,5
citron - zest
0,5 tsk
salt
0,5
gurka – skuren i tunna stora skivor
1
citron – juice
0,5 msk
socker
200 g
handskalade räkor
50 g
rom
1
knippe rädisor – tunt skivade
Saltade, tunna chips av god kvalité
Dillvippor
Recept för 4 personer
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa gräddfilen med dill, gräslök, salt och citronzest – ordentligt så den blir vackert grön. Koka upp matlagningsgrädden – ta av från värmen och rör ner gelatinet (som kramats ur ordentligt först), rör tills det smält helt.
Blanda ner den gröna gräddfilen. Häll upp i formar eller glas (Pannacottan på bilden är gjuten i silikonformar), låt stelna i kyl minst 5 timmar eller över natt – om man gjuter i silikonformar är det bra att frysa dem för att få ut dem smidigt ur formarna.
Rör samman citronjuice och socker och häll över gurkan – låt stå minst en timme.
Lägg upp pannacottan med räkor, rom, gurka och rädisa och dekorera med små lätta dillvippor, stick ner några chips för textur.