Receptet skapat av Matlagerskan

Dillpannacotta med räkor, rom och syrad gurka

Ett spännande recept som kommer få din gästar att jubla. Fyllt med smak och olika texturer och lätt att förbereda.

Recept-Dillpannacotta med räkor, rom och syrad gurka

Ingredienser

  • Pannacotta:
  • 2,5 dl

    matlagningsgrädde

  • 1,5 dl

    gräddfil

  • 2

    gelatinblad

  • 1

    knippe dill

  • 2 msk

    hackad gräslök

  • 0,5

    citron - zest

  • 0,5 tsk

    salt

  • Syrad gurka:
  • 0,5

    gurka – skuren i tunna stora skivor

  • 1

    citron – juice

  • 0,5 msk

    socker

  • Till servering:
  • 200 g

    handskalade räkor

  • 50 g

    rom

  • 1

    knippe rädisor – tunt skivade

  • Saltade, tunna chips av god kvalité

  • Dillvippor

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa gräddfilen med dill, gräslök, salt och citronzest – ordentligt så den blir vackert grön. Koka upp matlagningsgrädden – ta av från värmen och rör ner gelatinet (som kramats ur ordentligt först), rör tills det smält helt.

Blanda ner den gröna gräddfilen. Häll upp i formar eller glas (Pannacottan på bilden är gjuten i silikonformar), låt stelna i kyl minst 5 timmar eller över natt – om man gjuter i silikonformar är det bra att frysa dem för att få ut dem smidigt ur formarna.

Rör samman citronjuice och socker och häll över gurkan – låt stå minst en timme.

Lägg upp pannacottan med räkor, rom, gurka och rädisa och dekorera med små lätta dillvippor, stick ner några chips för textur.