Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan
Matcha med Champagne Palmer Brut Réserve
Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan
Matcha med Champagne Palmer Brut Réserve
2,5 dl
matlagningsgrädde
1,5 dl
gräddfil
2
gelatinblad
1
knippe dill
2 msk
hackad gräslök
0,5
citron - zest
0,5 tsk
salt
0,5
gurka – skuren i tunna stora skivor
1
citron – juice
0,5 msk
socker
200 g
handskalade räkor
50 g
rom
1
knippe rädisor – tunt skivade
Saltade, tunna chips av god kvalité
Dillvippor
Recept för 4 personer
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa gräddfilen med dill, gräslök, salt och citronzest – ordentligt så den blir vackert grön. Koka upp matlagningsgrädden – ta av från värmen och rör ner gelatinet (som kramats ur ordentligt först), rör tills det smält helt.
Blanda ner den gröna gräddfilen. Häll upp i formar eller glas (Pannacottan på bilden är gjuten i silikonformar), låt stelna i kyl minst 5 timmar eller över natt – om man gjuter i silikonformar är det bra att frysa dem för att få ut dem smidigt ur formarna.
Rör samman citronjuice och socker och häll över gurkan – låt stå minst en timme.
Lägg upp pannacottan med räkor, rom, gurka och rädisa och dekorera med små lätta dillvippor, stick ner några chips för textur.