Dillpannacotta med räkor, rom och syrad gurka

Recept av Hanna Nilsson
@matlagerskan 

Matcha med Champagne Palmer Brut Réserve 

Recept-Dillpannacotta med räkor, rom och syrad gurka

Ingredienser

  • Pannacotta:
  • 2,5 dl

    matlagningsgrädde

  • 1,5 dl

    gräddfil

  • 2

    gelatinblad

  • 1

    knippe dill

  • 2 msk

    hackad gräslök

  • 0,5

    citron - zest

  • 0,5 tsk

    salt

  • Syrad gurka:
  • 0,5

    gurka – skuren i tunna stora skivor

  • 1

    citron – juice

  • 0,5 msk

    socker

  • Till servering:
  • 200 g

    handskalade räkor

  • 50 g

    rom

  • 1

    knippe rädisor – tunt skivade

  • Saltade, tunna chips av god kvalité

  • Dillvippor

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa gräddfilen med dill, gräslök, salt och citronzest – ordentligt så den blir vackert grön. Koka upp matlagningsgrädden – ta av från värmen och rör ner gelatinet (som kramats ur ordentligt först), rör tills det smält helt.

Blanda ner den gröna gräddfilen. Häll upp i formar eller glas (Pannacottan på bilden är gjuten i silikonformar), låt stelna i kyl minst 5 timmar eller över natt – om man gjuter i silikonformar är det bra att frysa dem för att få ut dem smidigt ur formarna.

Rör samman citronjuice och socker och häll över gurkan – låt stå minst en timme.

Lägg upp pannacottan med räkor, rom, gurka och rädisa och dekorera med små lätta dillvippor, stick ner några chips för textur.