Receptet skapat av Matlagerskan

Ceasarsallad med kyckling

klassisk-ceasarsallad-kyckling

Ingredienser

  • 400 g

    kycklingfilé

  • 1 tsk

    rökt paprikapulver

  • 2

    vitlöksklyftor

  • salt och peppar

  • olivolja

  • 1 stor

    romansallad (eller 2 små)

  • 1 pkt

    bacon

  • 0,5

    surdegsbaguette

  • 2 dl

    hyvlad parmesan

  • Dressing:
  • 1

    ägg

  • 7

    sardeller

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 0,5 tsk

    misopasta

  • 0,5 citron

    – zest och juice

  • ca 2,5 dl

    neutral olja

  • 1,5 dl

    finriven parmesan

Gör så här

(Recept för 4 personer)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen med paprika, vitlök samt salt och peppar. Stek runt om och kör sedan färdigt i ugnen till en innertemperatur på 72 grader. Låt kycklingen vila under folie innan den skivas upp.

Lägg ut bacon på en plåt och stek i ugnen tills de är krispiga (låt ugnen vara kvar på 175 grader). Ta ut och plocka av baconen som får rinna av på hushållspapper. Riv lagom stora bitar av surdegsbaguetten och vänd runt i baconfettet på plåten – sätt in plåten i ugnen igen och låt brödbitarna bli gyllne och krispiga.

Lägg ägg, sardeller, dijon, miso och citron i en hög, smal skål och mixa ihop med stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget tills konsistensen är krämig – smaka av. Skär salladsbladen i ganska stora bitar och vänd runt så de täcks helt av dressing. Toppa med kyckling, bacon, det krispiga surdegsbrödet och parmesan – avsluta med att ringla över lite olivolja och dra några varv med svartpepparkvarnen.