Receptet skapat av

Caesarsallad med räkor

Magisk caesarsallad som skriker vår och sommar med räkor, ägg, sparris o dilldressing

1 stort huvud romansallad

1 knippe grön sparris

4 kokta ägg

200 g hanskalade räkor

1,5 dl tunt hyvlad parmesan

1 pkt bacon

1 pkt crostini

Olivolja

Salt och peppar

Dill

Dressing:

1 ägg

7 sardeller

1 stor vitlöksklyfta

1 msk dijonsenap

0,5 tsk misopasta

0,5 citron – zest o juice

Ca 2,5 dl neutral olja

1 knippe dill

1,5 dl finriven parmesan

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 170 grader – lägg ut bacon på en plåt och stek i ugnen tills de är helt krispiga. Koka upp vatten och koka äggen i ca 7 minuter (de ska ha fast men lite krämig gula). Stek sparrisen snabbt i smör och salta lite.

Lägg ägg, sardeller, dijon, miso, citron och dill i en hög, smal skål och mixa ihop med stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget tills konsistensen är krämig – smaka av.

Lägg upp romansallad på ett stort fat – toppa med sparris, ägg, bacon, räkor, crostini och parmesan. Avsluta med att klicka ut den gröna dressingen, ringla över lite olivolja och salta och peppra – dekorera gärna med några dillvippor.

– Perfekt som lunch på balkongen eller en lättare middag.

Caesarsallad

Ingredienser

  • 1

    stort huvud romansallad

  • 1 knippe

    grön sparris

  • 4

    kokta ägg

  • 200 g

    hanskalade räkor

  • 1,5 dl

    tunt hyvlad parmesan

  • 1 pkt

    bacon

  • 1 pkt

    crostini

  • olivolja

  • salt och peppar

  • dill

  • Dressing:
  • 1

    ägg

  • 7

    sardeller

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 0,5 tsk

    misopasta

  • 0,5 citron

    – zest o juice

  • ca 2,5 dl

    neutral olja

  • 1 knippe

    dill

  • 1,5 dl

    finriven parmesan

Gör så här

Recept för 4 personer

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader – lägg ut bacon på en plåt och stek i ugnen tills de är helt krispiga. Koka upp vatten och koka äggen i ca 6-7 minuter (de ska ha fast men lite krämig gula). Stek sparrisen snabbt i smör och salta lite.

Lägg ägg, sardeller, dijon, miso, citron och dill i en hög smal skål och mixa ihop med stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget tills konsistensen är krämig – smaka av.

Lägg upp romansallad på ett stort fat – toppa med sparris, ägg, bacon, räkor, crostini och parmesan. Avsluta med att klicka ut den gröna dressingen, ringla över lite olivolja och salta och peppra – dekorera gärna med några dillvippor.