Caesarsallad med räkor
Magisk caesarsallad som skriker vår och sommar med räkor, ägg, sparris o dilldressing
1 stort huvud romansallad
1 knippe grön sparris
4 kokta ägg
200 g hanskalade räkor
1,5 dl tunt hyvlad parmesan
1 pkt bacon
1 pkt crostini
Olivolja
Salt och peppar
Dill
Dressing:
1 ägg
7 sardeller
1 stor vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
0,5 tsk misopasta
0,5 citron – zest o juice
Ca 2,5 dl neutral olja
1 knippe dill
1,5 dl finriven parmesan
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader – lägg ut bacon på en plåt och stek i ugnen tills de är helt krispiga. Koka upp vatten och koka äggen i ca 7 minuter (de ska ha fast men lite krämig gula). Stek sparrisen snabbt i smör och salta lite.
Lägg ägg, sardeller, dijon, miso, citron och dill i en hög, smal skål och mixa ihop med stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget tills konsistensen är krämig – smaka av.
Lägg upp romansallad på ett stort fat – toppa med sparris, ägg, bacon, räkor, crostini och parmesan. Avsluta med att klicka ut den gröna dressingen, ringla över lite olivolja och salta och peppra – dekorera gärna med några dillvippor.
– Perfekt som lunch på balkongen eller en lättare middag.