Caesarsallad med räkor
Magisk caesarsallad som skriker vår och sommar med räkor, ägg, sparris o dilldressing.
Magisk caesarsallad som skriker vår och sommar med räkor, ägg, sparris o dilldressing.
Vinet har frisk syra, lätt fruktighet och en ren, mineralisk stil som balanserar både havssmaken och den krämiga dressingen. Kombinationen känns fräsch, harmonisk och elegant.
Poggiotondo Vermentino delle Conchiglie1
stort huvud romansallad
1 knippe
grön sparris
4
kokta ägg
200 g
hanskalade räkor
1,5 dl
tunt hyvlad parmesan
1 pkt
bacon
1 pkt
crostini
olivolja
salt och peppar
dill
1
ägg
7
sardeller
1
vitlöksklyfta
1 msk
dijonsenap
0,5 tsk
misopasta
0,5 citron
– zest o juice
ca 2,5 dl
neutral olja
1 knippe
dill
1,5 dl
finriven parmesan
Recept för 4 personer
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader – lägg ut bacon på en plåt och stek i ugnen tills de är helt krispiga. Koka upp vatten och koka äggen i ca 6-7 minuter (de ska ha fast men lite krämig gula). Stek sparrisen snabbt i smör och salta lite.
Lägg ägg, sardeller, dijon, miso, citron och dill i en hög smal skål och mixa ihop med stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget tills konsistensen är krämig – smaka av.
Lägg upp romansallad på ett stort fat – toppa med sparris, ägg, bacon, räkor, crostini och parmesan. Avsluta med att klicka ut den gröna dressingen, ringla över lite olivolja och salta och peppra – dekorera gärna med några dillvippor.