Caesarsallad med räkor
Magisk caesarsallad som skriker vår och sommar med räkor, ägg, sparris o dilldressing.
Magisk caesarsallad som skriker vår och sommar med räkor, ägg, sparris o dilldressing.

Vinet har frisk syra, lätt fruktighet och en ren, mineralisk stil som balanserar både havssmaken och den krämiga dressingen. Kombinationen känns fräsch, harmonisk och elegant.
Poggiotondo Vermentino delle Conchiglie

1
stort huvud romansallad
1 knippe
grön sparris
4
kokta ägg
200 g
hanskalade räkor
1,5 dl
tunt hyvlad parmesan
1 pkt
bacon
1 pkt
crostini
olivolja
salt och peppar
dill
1
ägg
7
sardeller
1
vitlöksklyfta
1 msk
dijonsenap
0,5 tsk
misopasta
0,5 citron
– zest o juice
ca 2,5 dl
neutral olja
1 knippe
dill
1,5 dl
finriven parmesan
Recept för 4 personer
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader – lägg ut bacon på en plåt och stek i ugnen tills de är helt krispiga. Koka upp vatten och koka äggen i ca 6-7 minuter (de ska ha fast men lite krämig gula). Stek sparrisen snabbt i smör och salta lite.
Lägg ägg, sardeller, dijon, miso, citron och dill i en hög smal skål och mixa ihop med stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget tills konsistensen är krämig – smaka av.
Lägg upp romansallad på ett stort fat – toppa med sparris, ägg, bacon, räkor, crostini och parmesan. Avsluta med att klicka ut den gröna dressingen, ringla över lite olivolja och salta och peppra – dekorera gärna med några dillvippor.