Brynt carpaccio med ponzusås, caviar och äggula

Recept skapat av Kristin Åhlander

Kristin tar carpaccion till nya höjder med en spännande syra och lyxig sälta. Confitera äggulan eller servera den rå om du föredrar det. Rätten får en extra touch om du gör ponzusåsen själv. Servera en tallrik per person eller gör den på ett stort fat, och gör den som en sharing. Ät med pinnar!

Recept-carpaccio-provinum-kristin-åhlander

Ingredienser

  • 300 g

    oxfilé eller annat fint nötkött

  • 4

    äggulor, råa eller confiterade

  • 50 g

    Oscietra Caviar

  • 1 st

    salladslök, skivad

  • 1 knippe

    gräslök, hackad

  • 120 g

    ponzusås

  • Ponzusås:
  • 30 g

    mirin, risvin Mitsukan

  • 10 g

    risvinäger Uchibori

  • 20 g

    sudachi, Sicoly

  • 10 g

    yuzujuice, Sicoly

  • 70 g

    soja, Sakura

  • 1 nypa

    bonitoflingor

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till ponzusåsen i en skål.
  2. Salta och peppra eller pensla Ponzusås på köttet. Stek snabbt på alla sidor i varm panna. Lägg in i frysen och låt ligga ca 40 min
  3. Skiva köttet tunt, för hand eller på skärmaskin.
  4. Montering: Lägg ut köttet över hela tallriken. Lägg på de andra ingredienserna och avsluta med att ringla ponzusåsen. Ät med pinnar!