Bisque på egen skaldjursfond – toppad med räkor och fänkålsgrädde. Passar utmärkt att servera till champagne!
Recept framtaget av Matlagerskan
Bisque på egen skaldjursfond – toppad med räkor och fänkålsgrädde. Passar utmärkt att servera till champagne!
Recept framtaget av Matlagerskan
8 dl
skaldjursbuljong (egengjord eller köpt)
4 dl
vispgrädde
1 nypa
cayennepeppar
20 g
smör
1,5 dl
champagne
2 dl
vispgrädde
0,5
fänkål
1 nypa
salt
0,5
fänkål – tunt skivad
1 msk
citronsaft
2 msk
hackad dill
1 nypa
salt
5 dl
skalade räkor
Recept för 4 personer
Gör så här:
Koka upp grädde och fänkål, låt svalna helt i kyl. Sila av grädden och vispa lätt – låt stå svalt.
Skiva resterande halva av fänkålen tunt på mandolin, blanda med citron, salt och dill.
Koka upp skaldjursbuljong och grädde, smaka av med cayenne och ev. salt. Vill du ha bisquen tjockare kan den enkelt redas av med lite majsstärkelse. Mixa ner smöret innan servering.
Lägg upp soppan i portionsskålar, toppa med lite champagne i varje skål, lägg i en fluffig klick grädde och rör lite – toppa med fänkål och räkor!