Bisque på skaldjursfond – toppad med räkor

Bisque på egen skaldjursfond – toppad med räkor och fänkålsgrädde. Passar utmärkt att servera till champagne!

Recept framtaget av Matlagerskan

recept-bisque-skaldjursfond-champagne

Ingredienser

  • 8 dl

    skaldjursbuljong (egengjord eller köpt)

  • 4 dl

    vispgrädde

  • 1 nypa

    cayennepeppar

  • 20 g

    smör

  • 1,5 dl

    champagne

  • Fänkålsgrädde:
  • 2 dl

    vispgrädde

  • 0,5

    fänkål

  • 1 nypa

    salt

  • Servering:
  • 0,5

    fänkål – tunt skivad

  • 1 msk

    citronsaft

  • 2 msk

    hackad dill

  • 1 nypa

    salt

  • 5 dl

    skalade räkor

30 min

Gör så här

Recept för 4 personer 

Gör så här:

Koka upp grädde och fänkål, låt svalna helt i kyl. Sila av grädden och vispa lätt – låt stå svalt.

Skiva resterande halva av fänkålen tunt på mandolin, blanda med citron, salt och dill.

Koka upp skaldjursbuljong och grädde, smaka av med cayenne och ev. salt. Vill du ha bisquen tjockare kan den enkelt redas av med lite majsstärkelse. Mixa ner smöret innan servering.

Lägg upp soppan i portionsskålar, toppa med lite champagne i varje skål, lägg i en fluffig klick grädde och rör lite – toppa med fänkål och räkor!