Exploring-Depth-Charles-Heidsieck

Exploring Depth

Finns det något bättre sätt att uttrycka djupet och intensiteten i Charles Heidsiecks champagner än genom deras kalstenskällare trettio meter under jorden?

För att fånga essensen av Charles Heidsieck valde huset nyligen att anlita en fotograf med samma upptäckaranda som Champagne-Charlie hade. Ljubodrag Andric, med rötter i Serbien, Italien och Kanada har utforskat hela världen genom fotografi och med sin alldeles egna stil skapat fotografier med djup och eftertanke.

När Ljubodrag Andric påbörjade sitt projekt klev han de 106 trappstegen ner i Charles Heidsiecks kalkkällare, 30 meter under jorden. Han tillbringade fem hela dagar där och kände sig fram längs källarens ojämna textur. Han valde ut fem platser som symboliserar husets signaturviner.

Hans konst handlar om att stanna upp, utforska och upptäcka djupet och han skapade ikoniska fotografier av kalkväggarnas helt unika fingeravtryck. Genom att leka med ljusstyrkan och fokusera på kritväggarnas färg och textur illustrerar Andric majestätiskt singulariteten hos var och en av de fem emblematiska cuvéerna: Brut Réserve, Rosé Réserve, Blanc de Blancs, Brut Millésimé och Blanc des Millénaires. Precis på samma sätt vill Charles Heidsieck inspirera till att applicera tankesättet på sina champagner. Stanna upp och upplev komplexitetens lager och Charles unika identitet. Ljubodrag Andrics fotografier har fått det samlade namnet Exploring Depth.

 

Charles Heidsieck

1 / 2

Charles Heidsieck Blanc de Blancs MV

Lanseras i tillfälligt sortiment den 8 december 2023
Champagnen är nyanserad med toner av vit persika, kanderad citrus och hasselnöt i doften. Smaken är komplex och bjuder på äpplen, färsk lime, brioche och en elegant kryddighet. Den friska syran och mineraliteten följer med genom en lång eftersmak.

Läs merom Charles Heidsieck Blanc de Blancs MV

Charles Heidsieck Brut Réserve MV

Champagnen är frisk, nyanserad och elegant med en fin doft av brioche, nougat, röda äpplen samt inslag av rostade nötter som huvudsakligen kommer av vinets ålder. Avslutet är långt, friskt och krämigt vilket gör denna champagne både komplex och elegant.

Läs merom Charles Heidsieck Brut Réserve MV
towel
Charles Heidsieck

Crayères

År 1867 investerade Charles Heidsieck i en serie av kalkstenskällare (Crayéres), med anor från 300-talet, i Reims. Charles förstod tidigt att kvaliteten på hans viner hörde ihop med optimala lagringsförhållanden och än idag lagrar de sina åtråvärda flaskor där. Här finns inget ljus, inget brus och en stabil temperatur som alla är parametrar för optimala lagringsförhållanden. Källarna omfattar mer än åtta kilometer gallerier cirka trettio meter under marken. Charles Heidsiecks källare är sedan 2015 en del av Unesco världsarv.

Crayères Charles Heidsieck

"Beyond the expected"