Zeno Wines

Om producenten

ZENO Wines skapades av David Hodgson efter att ha arbetat länge med vinhandel och bestämde sig för att leva ett alkoholfritt liv efter att ha insett att år av alkoholkonsumtion inte gynnade hans hälsa. Målet med Zeno Wines var att man skulle kunna njuta av ett bra alkoholfritt alternativ utan att känna sig utestängd från att njuta av mat och vin i kombination. När han märkte att de alkoholfria vinerna som fanns tillgängliga till stor del var en besvikelse, gav han sig in på ett uppdrag att utveckla alkoholfria viner utan avkall på kvalitet och smak. Vilket skulle bli Zeno Wines.

För att få hjälp med tekniskt kunnande så tog David hjälp av vinhandlaren Will Willis samt Jane Masters MW för att nå hans mål att bevara maximal med smak och aromatik. Efter efterforskningar så valde man att använda sig av spinning cone teknologi för att av-alkoholisera vinerna. Vinerna tillverkas av druvor från de högt belägna vingårdarna i Castilla-La Mancha som odlas ekologiskt men är inte certifierade. Zeno är anslutna till B-Corp Preliminary Program som är en sammanslutning av företag som strävar mot hållbarhet i alla led.

Logon så står tecknet för ”Kunskap” som går tillbaka till Ciceros tid och summerar Återhållsamhet, visdom, rättvisa och mod.