Tua-rita-provinum

Tua Rita

Om producenten

På en kulle i den lilla medeltida byn Suvereto har det ursprungligen lilla hantverksföretaget över tid utvecklats till ett modernt och kultförklarat vineri.

1984 förverkligade Rita och Virgilio sin livslånga dröm att köpa egendomen som skulle bli Tua Rita.  De ursprungliga två hektar vingårdarna har odlats noggrant sedan början med stor passion och rigorös noggrannhet. På mindre en ett decennium utökades egendomen till nio hektar, numera 51 hektar vingårdar. Kärleken och passionen till vingårdarna har ständigt växt och aldrig slocknat. Vingårdarna behandlas naturligt med naturliga metoder för att bekämpa skadedjur och sjukdomar.  Framgången internationellt tackar Rita även Stefano Frascolla som är gift med Rita och Virgilios dotter Simena växte vingårdens varumärke snabbt. Simena engagerade sig också i det familjeägda företaget efter Virgilios död 2010.

Tua Ritas extraordinära kultstatus beror framförallt på Redigaffi, Det är en ren Merlot som verkligen är full av karaktär och utstrålar sensuell konstnärlighet. Från och med årgången 2017 applicerar Tua Rita en speciell kod på varje flaska Redigaffi för att utesluta förfalskningar och garantera dess äkthet. Denna kod innehåller information som endast hänvisar till flaskan och är registrerad i en databas som är tillgänglig för konsumenten, varje flaska har en unik referenskod.

Gårdens namn härrör från en ordlek av namnen Rita Tuas för och efternamn.

 

Loading...

Tua Rita

  • Località Notri, 81, 57028 Suvereto, LI, Italien
  • 57028 - Toscana - Italien
tuarita.it/