St Johns Road

Om producenten

St Johns Road är beläget i Barossa Valley som är Austaliens mest kända och främsta distrikt för kvalitetsviner. St John’s Road kännetecknar vad Barossa Valley gör bäst och vinerna speglar den kunskap och erfarenhet som gått i arv generation efter generation.

Egendomen grundades 2001 av Martin and Vivienne Rawlinson som gick från Bed and Breakfast i södra Frankrike till Barossas varma och torra klimat med ambition om att göra smakrika och komplexa viner med elegans som speglar regionen. Idag är St John’s Road en del av WD Wines och de nuvarande ägarna följer fortfarande visionen om att skapa moderna viner med sitt ursprung i Barossa och dess subregioner.

De har sitt samband i tre olika element – människor, platser och tid. Här är det kunskapen tillsammans hos odlare och vinmakare som ger förutsättningarna för  högkvalitativa och långlivade viner. De erkända vinmakarna heter James Liernet, Keeda Zilm och Andrew Hardy, som utifrån sin stora kompetens och skicklighet skapar viner med bästa möjliga resultat. Druvorna kommer från lokala odlare som har lång tradition och erfarenhet av jorden och klimatet i Stonewell, Eden valley och Gomersal. Platser som alla som ger sina speciella karaktärer i doft och smak.