Poggio Argentiera

Om producenten

2015 tog Stefano Frascolla från Tua Rita över ansvaret för Poggio Argentiera. Det var startskottet för en stor kvalitetshöjning och förståelse för dessa fina vingårdar. Poggio Argentiera ligger på en kam så det blåser från två håll och druvorna är mycket hälsosamma. Vingården har odlats ekologist från start och det finns inga grannar så biodiversiteten är stor och resultatet märks i vinerna.

Poggio Argentieras historia startade år 1997 när Gianpaolo Paglia förvärvade egendomen Adua. Från starten har filosofin varit tydlig; Arbetet i vingården ska hanteras med största respekt för rankorna och dess växtcykel. I enlighet med filosofin drivs hela egendomen ekologiskt och syftet är att uppnå optimal balans mellan rankorna och naturen som omger. År 2015 tog Tua Rita över driften och skrev tillsammans med Poggio Argentiera ett långtidsavtal. En sammanslagning skapades mellan två framstående vinproducenter i Val de Cornia och Maremma.  

Poggio Argentiera kan ses som ett lyckligt äktenskap mellan två ursprung med unika egenskaper. De totalt 60 ha man förfogar över idag är uppdelade mellan två egendomar; Podere Adua och Podere Keeling. Adua är vackert beläget i ett område precis intill Maremmas Nationalpark och med Marina di Albereses kust endast ett fåtal kilometer bort. Inbäddat i kustklimatet med höga temperaturer och generösa soltimmar växer rankorna på en jordmån som består av sand och kalkrik lera. Keeling å andra sidan är beläget på sluttningarna som reser sig över Scansano drygt 250möh. Altituden i kombination med den sluttande terrängen, solexponeringen och jordmånens steniga komposition har skapat vingårdar av exceptionell potential och unik karaktär.

Loading...

Poggio Argentiera

  • P.za Verdi, 14, Meleto Valdarno, Arezzo, Italien
  • 52022 - Toscana - Italien
poggioargentiera.com