Parker Coonawarra Estate

Om producenten

I mitten av 1980-talet identifierade John och Faye Parker med hjälp  vännen Doug Balnaves de bästa platserna att odla vin på längs Coonawarras Terra Rossa-remsa, vilket resulterade i köp av mark från Abbey-familjen, strax norr om Penola Township. År 1985 etablerade John och Faye Parker Coonawarra Estate och planterade de sina första vinstockar med Reynella Selection, en klon av Cabernet Sauvignon.

Vinodlingens första utgåva årgång 1988, First Growth, möttes med enastående framgång och vann Penfold Hyland Trophy i Perth. Vinet bedömdes också till den 6: e högst rankade Bordeaux-stilen i 1991 års internationella vinutmaning i London. Detta var det första steget i att etablera Parker Coonawarra Estates rykte av att producera viner av enastående kvalitet och livslängd. År 2001 färdigställdes vinkällaren och vinbutiken. Den moderna temperaturstyrda anläggningen är gjord av kraftig Mt Gambier kalksten och stålbalkar och återspeglar John Parkers kompromisslös inställning till druvodling och vinframställning.

De senaste decennierna har Parker Estate erhållit otaliga medaljer, troféer och utmärkelser, bland annat ett femstjärnigt betyg av James Halliday, Langtons klassificering V för Excellence och många högklassiga recensioner av stora vinmedier både inom Australien och internationellt.

Loading...

Parker Coonawarra Estate