Moya Meaker Wines

Om producenten

Moya Meaker var en skönhetsdrottning och blev Miss Sydafrika 1959.  Hon var en naturkraft som sökte skönhet i det förbisedda och fann glädje mitt i prövningar. Hennes ande lever vidare genom de människor hon stärkt. Varje vin som produceras i Moya Meaker-serien strävar efter att hedra och bevara hennes historia.

Vinmakaren Jean Smit har under de nästan 20 åren haft en övertygelse att vinet ska förmedla historien om sitt ursprung. Han har arbetat tillsammans med sydafrikanska vinmakarlegender som Adi Badenhorst i Rustenberg och Boekenhoutskloof som chefvinmkare.

Jean har rest världen runt för inspiration och samlat in kunskap om framställning av Pinot Noir, Chardonnay och Riesling i ”nya världen” där han besökt och arbetat i Marlborough och Russian River Valley. Dessutom har han arbetat hos den burgundiskt utbildade vinmakaren Stéphane Ogier (Domaine M&S Ogier) i Côte Rotie. Med all sin erfarenhet från vinvärldens alla hörn så har han nu tagit sig ann uppgiften att skapa en Pinot noir från Elgin som är en berättelse i sig själv om sitt ursprung.