Domaine du Colombier

Om producenten

Domaine du Colombier är allmänt erkänd som en av de bästa producenterna av hög kvalitativ Hermitage och Crozes Hermitage. Familjen Viale planterade sina första vinstockar vid foten av Hermitagekullen 1929. Nu är det företrädare för den tredje generationen som driver verksamheten, den långe och charmiga Florent äger över 13 hektar vinodlingar frikostigt utspridda på några av de bästa platserna över kommunerna Mercurol och Tain, inklusive 1,5 hektar vingårdar i den berömda Beaumes-vingården på Eremitagetkullen.

Före 1992 såldes hela produktionen till lokala Negociants (Guigal i synnerhet). Medelåldern på vinstockarna är över 50 år och detta återspeglas i vinet som är kända för sin renhet och harmoni.

Syrah jäser i cement, rostfritt stål och ekfat, och sedan mognar vinerna under åtta månader i cement och 600 l demi – Muids. Florent är angelägen om att betona att frukten ska vara mogen och tillgänglig, men hans viner är för den skull inte utan struktur och lagringspotential och behöver ofta några år innan de visar sin fulla potential.

Domaine du Colombier

  • Viale Domaine du Colombier, Route de Chantemerle, Tain-l'Hermitage, Frankrike
  • 26600 - Auvergne-Rhône-Alpes - Frankrike