Churchill’s

Om producenten

Churchill´s är en liten, ung och mycket respekterad firma under ledning av en av distriktets mest tongivande personligheter, Johnny Graham. Firman grundades 1981 av Johnny Graham och blev det första oberoende portvinshuset som registrerats på 50 år.  Han namngav firman efter sin fru, Caroline Churchill. Huvudsätet ligger i Vila Nova de Gaia. Firman köpte under 1999 Quinta da Gricha som är 200 ha stor, klassad i kategori A.

Vinanläggningen är sedan 1852 och är i utsökt skick. Den årliga produktionsvolymen ligger på ca 240 000 flaskor. Hos Churchill´s accepterar man endast druvor som kommer från de bästa vingårdarna d.v.s. de som klassats i kategori A. Quinta de Fojo, Manuela och Aqua Alta har under lång tid sålt exklusivt till Churchill´s. Trots att man fortfarande handlar från dessa har man nu egna vinodlingar av toppkvalitet, för att säkra vinets källa och för att ha full kontroll över hela produktionsprocessen.

Nu äger man vingårdarna Quinta da Gricha och Quinta da Rio samt hyr Quinta da Perdiz. Alla tre vingårdarna är A-klassificerade. 80% av Churchill´s totala produktion kommer från dessa vingårdar som också kommer att marknadsföras som Single Quinta Vintage Port i den närmaste framtiden. De tror mycket på den amerikanska trenden som visar att single Quintas kommer att bli populärare än klassisk ren Vintage. Churchill´s producerar ett så ovanligt vin som Crusted Port och distriktets bästa vita portvin som legat 10 år på fat. Det är bärnstensfärgat och oerhört komplext.

Churchill’s

  • Rua da Fonte Nova 5, 4400-156 Vila Nova de Gaia, Portugal
  • 4400-161 - Porto - Portugal
churchills-port.com