Château de Reignac

Om producenten

Château Reignac är strategiskt beläget i Entre deux Mers med jordmån som påminner om västra och östra stranden. Den moderna historien tar sin fart 1990 med Yves och Stephanie Vatelot köpte vinslottet Reignac. Då påbörjades direkt ett förbättringsarbete som fortsätter än idag. Bland annat renoverade dem vineri och vingårdar samt införde handskörd och tog in den världskända vinkonsulten Michel Rolland. Vingårdarna uppgår idag till 72 hektar med dominans av merlot, cabernet sauvignon och cabernet franc.

Sedan 2011 arbetar man aktivt och fokuserat för att göra arbetet mer hållbart. Allt från vingården till vineriet. Därför arbetar man nära INRA, det franska nationella institutet för agrikulturell forskning. Samarbetet går ut på att se hur olika arbetsmetoder påverkar ekologin i vingårdarna med biodiversitet. Redan nu har man kommit fram till att vingårdslotterna nära skogen är naturligt skyddade från onda parasiter tack varje biodiversiteten som närheten till skogen ger.

Med stort förtroende för sina druvor och en vinifiering som skedde med en speciellt patenterad barrique (med knivar som skär musten fastsatta i locket). För att visa på den kvalité vinerna har och hur dem står sig i jämförelse med de klassade slotten lät Yves göra blindprovningar mot några av de störa slotten i Bordeaux. Resultatet lät inte vänta på sig, många gissade fel mellan Château Margaux, Lafite och Reignac. Vilket påtalar kvalitén och prisvärdheten i vinerna från Château de Reignac.

Loading...

Château de Reignac

  • Château de Reignac, 38 Chemin de Reignac, 33450 Saint-Loubès, France
  • 33450 - Nouvelle-Aquitaine - Frankrike
reignac.com